Novice

Zbornik recenziranih prispevkov - VZGOJA, IZOBRAŽEVANJE IN DUŠEVNO ZDRAVJE

20.11. 2023.

Alma Mater PRESS je izdala zbornik recenziranih prispevkov o vzgoji, izobraževanju in duševnem zdravju iz 11. mednarodne znanstvene konference Za človeka gre 2023: Družbeni in tehnološki razvoj v službi varnosti in dostojanstva.

Preberi več

Vladavina prava v slovenskem ustavnem redu in širše

17.11. 2023.

Doc. dr. Luka Martin Tomažič je izsledke po opravljeni analizi sodne prakse Ustavnega sodišča Republike Slovenije o uporabi in razumevanju pojma vladavine prava izdal monografijo z naslovom Vladavina prava v slovenskem ustavnem redu. V okviru predstavitve monografije se je v studiu Alma Mater na to temo odvila poglobljena okrogla miza.

Preberi več

Daniel Siter na raziskovalnem delu v Arhivu Jugoslavije

16.11. 2023.

Raziskovalec asist. Daniel Siter, doktorski študent Alma Mater Europaea ISH, je pridobil 12-dnevno raziskovalno gostovanje v Arhivu Jugoslavije v Beogradu, kjer raziskuje subverzivno delovanje Švabsko-nemške kulturne zveze (Kulturbund) in njenih članov na Slovenskem v letih 1922–1945.

Preberi več

Iza Gobar svetovna prvakinja v terapevtski masaži

16.11. 2023.

Iza Gobar, diplomantka fizioterapije na Alma Mater, je 12. novembra 2023 postala svetovna prvakinja v terapevtski masaži - World massage Super cup champion.

Preberi več

Alma Mater nudi vesolje kariernih priložnosti

16.11. 2023.

Alma Mater se je odlično predstavila na 8. Kariernem sejmu v Mariboru, ki je potekal pod že znanim sloganom Vesolje priložnosti.

Preberi več

Študentke na Dnevih Socialne zbornice Slovenije

14.11. 2023.

Študentke socialne gerontologije na Alma Mater so se v začetku oktobra, pod mentorstvom prof. ddr. Marije Ovsenik, udeležile 29. Dnevov Socialne zbornice Slovenije z naslovom »Krepitev moči zaposlenih na področju socialnega varstva«.

Preberi več

Direktorska šola: Ravnanje s človeškimi viri

14.11. 2023.

Program za vodenje socialno varstvenega zavoda - direktorska šola, ki ga izvaja Alma Mater, poteka odlično. V teh dneh udeleženci na Izobraževalnem centru Socialne zbornice Slovenije pridobivajo znanje o ravnanju s človeškimi viri.

Preberi več

Dr. Ambrož o metodologiji raziskovanja v družboslovju

09.11. 2023.

Dr. Milan Ambrož je predstavil monografijo Metodologija raziskovanja v družboslovju: Pragmatični pristop k raziskovanju v družbenih vedah, ki je izšla pri založbi Alma Mater.

Preberi več

Alma Mater na nacionalni konferenci Umetna inteligenca

09.11. 2023.

Izr. prof. dr. Matej Mertik se je udeležil prve nacionalne konference o umetni inteligenci, ki jo je organiziralo Ministrstvo za digitalno preobrazbo Republike Slovenije.

Preberi več

Spoznavali klinično okolje

09.11. 2023.

Študentke in študenti socialne gerontologije na Alma Mater so s prof. ddr. Maro Ovsenik obiskali Center za pomoč na domu Maribor, kjer so se v kliničnem okolju seznanili z delom in problematiko socialne oskrbe ter pomoči.

Preberi več