Novice in dogodki

Direktorska šola: Ravnanje s človeškimi viri

14.11. 2023.

Program za vodenje socialno varstvenega zavoda - direktorska šola, ki ga izvaja Alma Mater, poteka odlično. V teh dneh udeleženci na Izobraževalnem centru Socialne zbornice Slovenije pridobivajo znanje o ravnanju s človeškimi viri.

Preberi več

Študentke na Dnevih Socialne zbornice Slovenije

14.11. 2023.

Študentke socialne gerontologije na Alma Mater so se v začetku oktobra, pod mentorstvom prof. ddr. Marije Ovsenik, udeležile 29. Dnevov Socialne zbornice Slovenije z naslovom »Krepitev moči zaposlenih na področju socialnega varstva«.

Preberi več

Diplomant Alma Mater razvil aplikacijo za golf

10.11. 2023.

Diplomant spletnih in informacijskih tehnologij na Alma Mater Timofei Zagladkin je v zaključnem delu razvil razvoj mobilne aplikacije za golf za iOS in Android.

Preberi več

Dr. Ambrož o metodologiji raziskovanja v družboslovju

09.11. 2023.

Dr. Milan Ambrož je predstavil monografijo Metodologija raziskovanja v družboslovju: Pragmatični pristop k raziskovanju v družbenih vedah, ki je izšla pri založbi Alma Mater.

Preberi več

Spoznavali klinično okolje

09.11. 2023.

Študentke in študenti socialne gerontologije na Alma Mater so s prof. ddr. Maro Ovsenik obiskali Center za pomoč na domu Maribor, kjer so se v kliničnem okolju seznanili z delom in problematiko socialne oskrbe ter pomoči.

Preberi več

Alma Mater na nacionalni konferenci Umetna inteligenca

09.11. 2023.

Izr. prof. dr. Matej Mertik se je udeležil prve nacionalne konference o umetni inteligenci, ki jo je organiziralo Ministrstvo za digitalno preobrazbo Republike Slovenije.

Preberi več

Umetna inteligenca, pravo energetike in pametna omrežja

08.11. 2023.

V Portorožu se je odvila 1. konferenca Umetna inteligenca in pravo, ki jo je v partnerstvu z Alma Mater organizirala GV Založba.

Preberi več

Stereotipi o staranju

07.11. 2023.

Staranje in starost sta neizbežno povezana z življenjem vsakega izmed nas, pa vendar sta le- ta še zmeraj precej stereotipizirana.

Preberi več

Študentke Akademije za ples zablestele

06.11. 2023.

Študentke Alma Mater Europaea Akademije za ples so se na državni proslavi ob dnevu reformacije Republike Slovenije predstavile z vrhunsko plesno kreacijo.

Preberi več

Nepozaben začetek študentskega življenja

02.11. 2023.

Alma Mater Europaea je študentkam in študentom prvih letnikov pripravila nepozabno brucovanje v priljubljenem koktejl baru Niagara v Mariboru.

Preberi več