Novice in dogodki

NOVO

Aktualni družbeni izzivi varnosti starejših odraslih

03.02. 2023.

Etični, humanistični, družbeni, zdravstveni in pravni vidiki v socialni gerontologiji so osredotočeni na aktualne družbene izzive varnosti starejših odraslih, ki jih prinaša dolgoživa družba. Sem sodijo družbena izolacija in osamljenost, finančna varnost in nevarnost goljufij, pravna varnost, varnost v prometu, varnost bivanja, emocionalno varnost in druge.

Preberi več
NOVO

Dr. Tomažič sodeluje pri nastajanju nove knjižne izdaje s področja prava

02.02. 2023.

Nastaja druga izdaja Velikega znanstvenega komentarja posebnega dela Kazenskega zakonika (KZ-1). Avtor poglavij v tej knjigi, ki bo izšla tekom meseca februarja 2023, je tudi docent za področje prava na Alma Mater dr. Luka Martin Tomažič.

Preberi več
NOVO

Fizioterapija v nosečnosti

02.02. 2023.

Fizioterapevtska obravnava in redna telesna aktivnost učinkovito zmanjšujeta bolečino v medeničnem obroču pri nosečnicah. To je v diplomski nalogi potrdila diplomantka fizioterapije na Alma Mater Barbara Golob.

Preberi več
NOVO

Z Alma Mater pripravljeni za svet!

02.02. 2023.

Pridružite se nam v petek, 17. februarja 2023, ob 11.00 ali 14.00 in v soboto, 18. februarja 2023, ob 10.00 na informativnih dnevih.

Preberi več

S fizioterapijo učinkovito nad demenco

01.02. 2023.

S staranjem prebivalstva se hkrati povečuje tudi število oseb z demenco, ki prizadene spomin, mišljenje, govor in druge lastnosti. Le-to pa pri osebah postopoma zmanjšuje zmožnost samostojnega življenja in opravljanja vsakodnevnih aktivnosti. Fizioterapevtska obravnava teh bolnikov je pogosta in učinkovita metoda za lajšanje težav.

Preberi več

O vzgoji otrok in izzivih, s katerimi se srečujejo novodobni starši

01.02. 2023.

"Lahko bi rekli, da gre pri vzgoji za igro, 'kdo bo koga'. In več kot očitno je, da otroci že v predšolskem obdobju to igro zmagujejo, kar je zaskrbljujoče."

Preberi več

Izvoljeni so novi predstavniki študentov v organih Akademije za ples

31.01. 2023.

Člani Študentskega sveta Alma Mater Europaea Akademije za ples so na prvi seji, ki je potekala 18. januarja 2023, izvolili nove predstavnike študentov v organih akademije.

Preberi več

Na Alma Mater prihaja najvplivnejši voditelj trajnostnega razvoja

30.01. 2023.

Jeffrey D. Sachs, svetovno znani profesor ekonomije, je inovativen pedagog in globalni vodja na področju trajnostnega razvoja, ki je oblikoval učinkovite strategije za reševanje zapletenih izzivov, vključno z rešitvijo iz skrajne revščine, globalnim bojem proti podnebnim spremembam, ki jih povzroča človek, mednarodno dolžniško in finančno krizo, nacionalnimi gospodarskimi reformami ter nadzorom pandemičnih in epidemičnih bolezni.

Preberi več

Študij ali praksa v tujini

30.01. 2023.

Mednarodna pisarna Alma Mater Europaea - ECM razpisuje štiri dodatna mesta za opravljanje prakse in Erasmus+ štipendijo.

Preberi več

Stanje izobraževanja o motnjah avtističnega spektra na univerzah

30.01. 2023.

V zadnjih dveh desetletjih je motnja avtističnega spektra ali ASD postala pogostejša diagnoza med otroki po svetu in predstavlja diagnozo, ki presega rasne, etnične in družbenoekonomske razlike.

Preberi več