ŠOAM

Študentska organizacija Alma Mater (ŠOAM) nam študentom omogoča, da skupaj sodelujemo in soustvarjamo. Obštudijske dejavnosti popestrijo študij, dajo ti veliko novih izkušenj, spoznaš nove ljudi in ustvarjaš nepozabne spomine.

Kot nakazuje že naš logo, delujemo s ciljem notranje povezanosti.

Cilji Študentske organizacija so predvsem:

- aktivno vključevanje študentov v Študentsko organizacija in delovanje na samostojni ravni
-možnost izbire dodatnih vsebin, vezanih na študijsko smer posameznika
-sodelovanje z različnimi ustanovami, zavodi
-Pridobivanje novih izkušenj

Izvajamo družbeno koristne projekte iz strok naših programov, ki so namenjeni širši javnosti, še posebej družbeno ranljivim skupinam.

Dosedanji projekti in predavanja:

-Projekt od rojstva do korakov
-Korektivna vadba
-Nevrofest
-Prostovoljstvo v Afriki
-Predavanje o cerebralni paralizi pri otrocih in mladostnikih

Dejavnosti, ki jih organiziramo tekom leta:

1. Ekskurzija na Anatomski inštitut v Grazu
Letno orgniziramo razne ekskurzije, kot je ekskurzija na Anatomski inštitut v Grazu.

Na inštitutu nas toplo sprejme višji znanstvenik doc. Dr. Georg Feigl, specialist na področju anatomije, ki se ukvarja z disekcijami, mentorstvom raziskav in poučevanjem.

2. Krvodajalska akcija
Študenti vključno z zaposlenimi na AMEU-ECM lahko sodelujejo pri krvodajalski akciji, kjer se daruje pol litra krvi. Lahko rečemo, da je krvodajlska akcija že kar naša tradicija. Darujmo – če le lahko!

3. Tradicionalni piknik
Študijsko leto se vsako leto zaključi kot se spodobi – s tradicionalnim piknikom, kjer je vedno poskrbljeno za dobro vzdušje, ogromno hrane in hladne pijače. Na pikniku poteka tudi turnir v odbojki, kjer se lahko tako študenti kot profesorji med seboj pomerijo.

4. Razno
Študentom omogočamo, da realizirajo nove vizije in projekte, ki bi jih radi izpeljali. Naš ‘’program’’ je vsako leto drugačen, saj vsako leto prinaša nekaj novega. Tekom leta imamo redne sestanke, na katerih se pogovarjamo o novih ciljih, projektih, športnih aktivnostih, in izboraževanjih, ki bi jih želeli izvesti.

5. Kontakt

Predsednica ŠOAM: Laura Švarc