Novice in dogodki

NOVO

Fizioterapevti nepogrešljivi tudi pri gastroenteroloških bolnikih

06.12. 2022.

Tadeja Šket je diplomantka fizioterpije na Alma Mater, ki je zaključno delo pod mentorstvom prof. dr. Sebastjana Kristoviča posvetila raziskavi na področju vpliva fizioterepevtske obravnave na psihofizično počutje gastroenterološkega bolnika.

Preberi več

Alma Mater ob vstopu v praznični december

04.12. 2022.

Ob vstopu v praznični december je Alma Mater Europaea - ECM pripravila slavnostno akademijo in predbožično druženje. S tem so se za zaupanje zahvalili študentom, učiteljem, prijateljem in partnerskim ustanovam ter tudi raziskovalcem, ki z izvirnimi znanstvenimi dosežki ali z novimi metodami v izobraževanju bogatijo prostor ter tako prispevajo k socialnem in kulturnem blagostanju.

Preberi več

Alma Mater za strpnost in mir v Evropi

02.12. 2022.

Predsednik Alma Mater Europaea – ECM prof. dr. Ludvik Toplak se je udeležil Mednarodne konference »Strpnost in demokracija za mir v Evropi«, ki so jo skupaj pripravili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, Slovenska akademija znanosti in umetnosti ter Evropska akademija znanosti in umetnosti iz Salzburga.

Preberi več

Devetošolce opozorili na prednosti in pasti digitalizacije

01.12. 2022.

Družba se z digitalizacijo srečuje na vsakem koraku. Splošno izraz predstavlja selitev fizičnega sveta v digitalno vesolje in prinaša veliko prednosti ter tudi slabosti, na kar je potrebno opozarjati predvsem mlade. O prednostih in pasteh digitalizacije smo govorili z devetošolci mariborske osnovne šole.

Preberi več

Medgeneracijsko učenje in druženje ima pozitivne učinke

01.12. 2022.

Študenti socialne gerontologije na Alma Mater se zavedajo pomena medgeneracijskih druženj in srečanj, ki ima pozitivne učinke za starejšo in mlajšo generacijo. Tokrat so svoja znanja, spretnosti in veščine za motiviranje starejših za kvalitetno in produktivno življenje posredovali v Domu upokojencev na Ptuju. Pridružili so se tudi otroci iz OŠ Ljudski vrt Ptuj.

Preberi več

Zavod Terapija odslej tudi s fizioterapevtsko obravnavo na področju stopal in obraza

01.12. 2022.

V Zavodu Terapija, ki kot fizioterapevtska ambulanta deluje pod okriljem Alma Mater, so predstavili razširjeno dejavnost. Ta zajema fizioterapevtsko obravnavo na področju stopal in obraza.

Preberi več

Slovenski knjižni sejem predstavil knjigo založbe Alma Mater Europaea - ISH

30.11. 2022.

Mladi raziskovalec in doktorand na fakulteti ISH asist. Daniel Siter je 24. novembra 2022 na glavnem odru 38. slovenskega knjižnega sejma v Ljubljani predstavljal svojo znanstveno monografijo »Rogaška Slatina pod kljukastim križem: Zdravilišče med okupacijo 1941–1945« (založba AMEU – ISH).

Preberi več

Digitalna pomoč srebrnim letom

29.11. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM je partner pilotskega projekta Pharaon, katerega cilj je uresničiti pametno in aktivno življenje starajočega se evropskega prebivalstva z ustvarjanjem nabora integriranih, zelo prilagodljivih in interoperabilnih odprtih platform z naprednimi storitvami, napravami in orodji; obenem pa ohraniti dostojanstvo starejših odraslih in povečati njihovo neodvisnost in varnost.

Preberi več

Filozofija za otroke

29.11. 2022.

Študenti humanistike na Alma Mater so v okviru predmeta Filozofija vzgoje in demokracije izvedli delavnici z otroci v Vrtcu Ledina v Ljubljani.

Preberi več

Digitalizacija v arhivski znanosti je osrednja tema 16. Mednarodne jesenske arhivske šole

28.11. 2022.

Katedra za Arhivistiko Alma Mater Europaea – ECM je danes otvorila 16. Mednarodno jesensko arhivsko šolo, ki se bo v živo in online odvijala vse do sobote, 3. decembra.

Preberi več