Novice in dogodki

NOVO

Informativni dan

17.01. 2022.

Vabljeni, da se nam pridružite na INFORMATIVNIH dnevih ALMA MATER!

Preberi več

Prvi v Sloveniji: visokotehnološka rehabilitacija po možganski kapi

13.01. 2022.

V fizioterapevtski ambulanti Zavod Terapija, ki deluje pod okriljem Alma Mater, so z letošnjim letom bogatejši za aparat RecoveriX, ki omogoča celovitejši pristop pri terapevtski obravnavi pacientov po možganski kapi. Aparat RecoveriX deluje kot orodje za rehabilitacijo na osnovi BCI (Brain Computer Interfaces) sistemov, s ciljem obnovitve gibanja zgornjih in spodnjih udov oziroma hemipareze.

Novo vodstvo: Vid Vedlin postal predsednik ŠS Alma Mater

11.01. 2022.

Na konstitutivni seji Študentskega sveta Alma Mater Europaea za leto 2021/22 je bil za predsednika izvoljen Vid Vedlin, za podpredsednico pa Anja Lašič. Tako je na mestu predsednika zamenjal Mateja Mravljaka, ki je odlično opravljal svoje delo.

Preberi več

[KOLUMNA] SREČA – NAJBOLJ PRODAJANA ZNAMKA VSEH ČASOV

04.01. 2022.

Dr. Sebastjan Kristovič v tokratni kolumni za revijo Ognjišče razmišlja o novodobnem dojemanju sreče in večnem pehanju za njo.

Preberi več

INFO DNEVI ALMA MATER

28.12. 2021.

Vabljeni na informativne dneve za dodiplomske študijske programe. Informativni dnevi za magistrske in doktorske študijske programe bodo razpisani v marcu 2022. Preden se vpišete na študij, se opremite s čim več informacijami in izberite študij, ki vas bo veselil ter vam omogočil napredek v službeni karieri ter osebnostno rast. Udeležite se naših online informativnih dni in spoznajte študijski utrip na Alma Mater.

Preberi več

Novoletno sporočilo

23.12. 2021.

Drage študentke, dragi študenti, sodelavke in sodelavci ter prijatelji,
leto 2021 se izteka. Bilo je polno presenečenj, dobrih in manj dobrih.
Za Alma Mater Europaea (AMEU – ECM) je dobro to, da leto zaključujemo vsestransko in uspešno. Izpolnili smo načrte izobraževanja in raziskovanja ter presegli strokovno in tehnično usposobljenost za soočenje z novimi presenečenji pandemije. Manj dobro pa je, da se ne moremo srečati osebno, da bi si segli v roke, se objeli in si zaželeli vesele božične praznike in srečno novo leto. Zato vam pišem to celovitejše sporočilo.

Preberi več

Socialna gerontologija: bili smo prvi v Evropi

17.12. 2021.

Zakon o dolgotrajni oskrbi, ki je bil nedavno sprejet v Državnem zboru, je za študente in predavatelje študijskih programov socialne gerontologije zgodovinski dogodek.

Preberi več

Komuniciranje znanosti, novi pristopi in edukacija - projekt HybridLab

16.12. 2021.

Znanstveniki in raziskovalci danes v povezanem svetu bolj kot kadarkoli potrebujejo spretnosti za razvoj ustvarjalnih veščin (kultura, vizualna pismenost, mehke veščine komuniciranja raziskovalnih projektov itd.) ter spretnosti vizualne komunikacije, organizacije in oblikovanja informacij (podatki, vizualizacija podatkov, tehnologije umetne inteligence).

Preberi več

Sebastjan Kristovič v kolumnah za Družino in Ognjišče o prazničnem času

10.12. 2021.

Zakorakali smo v veseli december, za marsikoga čas mrzličnega nakupovanja, pretiranega obdarovanja, obilnih pojedin in prekomernega pitja.

Preberi več

Volitve v Študentski svet Alma Mater

08.12. 2021.

Dragi študenti in študentke Alma Mater,
Obveščamo vas, da bodo jutri v četrtek, 9. 12. 2021, od 14.00 do 17.00 ure potekale volitve v Študentski svet Alma Mater.

Preberi več