Novice

Srečanje partnerjev v projektu INTERREG - CENTINOSS

29.04. 2024.

Na uvodnem srečanju na Reki so se sestali partnerji v projektu CENTINOSS (CENTer za INOvacije v Socialni oSkrbi), ki se osredotoča na razvoj in izvajanje novih modelov socialnovarstvenih storitev za starejše in osebe z motnjami v duševnem razvoju v Sloveniji in na Hrvaškem.

Preberi več

Direktorska šola uspešno zaključena

29.04. 2024.

Podelili smo diplomske listine direktorjem in vodjem služb v socialno varstvenih zavodih, ki so na Alma Mater uspešno zaključili program za vodenje socialno varstvenega zavoda – direktorska šola.

Preberi več

Dr. Mertik na največjem forumu o nevroznanosti

26.04. 2024.

Izr. prof. dr. Matej Mertik je na povabilo Jagelonske univerze z uvodnim predavanjem "Integrativni pristopi pri impulznih nevronskih mrežah: premostitev strojnega učenja, računalništva in nevrobiologije" nagovoril študente in raziskovalce največjega foruma o nevroznanosti na Poljskem Neuronus 2024.

Preberi več

Brati ali ne brati, to je zdaj vprašanje

23.04. 2024.

Igralke in igralci Drame SNG Maribor Vladimir Vlaškalić, Ksenija Mišič, Minca Lorenci, Mirjana Šajinović, Nejc Ropret, Kristijan Ostanek, Mojca Simonič, Blaž Dolenc, Maša Žilavec, Gorazd Žilavec, Liza Marijina, Nataša Matjašec Rošker, Irena Varga, Vojko Belšak in Mateja Pucko so v koprodukciji z Univerzo Alma Mater Europaea ob svetovnem dnevu knjige, 23. aprila, na pesniškem dopoldnevu predstavili izbor pesmi slovenskih pesnic in pesnikov.

Preberi več

Zbornik povzetkov Za človeka gre 2024

22.04. 2024.

Alma Mater Press je izdala Zbornik 12. konference evropskih voditeljev znanosti in umetnosti ter učenjakov, »Za človeka gre 2024: v službi trajnosti in dostojanstva«, ki jo je organizirala Univerza Alma Mater Europaea v soorganizaciji z Evropsko akademijo znanosti in umetnosti.

Preberi več

Alma Mater o aktualnih vprašanjih novih tehnologij

18.04. 2024.

V oragnizaciji Alma Mater Europaea se je danes v Zagrebškem inovacijskem centru pričela odmevna dvodnevna 29. mednarodna znanstvena konferenca ‘Družba in tehnologija’.

Preberi več

Dr. Mojca Ramšak o pomenu vonja

18.04. 2024.

Pod pokroviteljstvom UNESCA je ob 20-letnici sprejetja Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine (Convention for the Safeguarding of the Intangible Cultural Heritage) pri založbi Alma Mater Europaea – ISH izšla knjiga Antropologija vonja prof. dr. Mojce Ramšak.

Preberi več

Uspešno se soočamo z izzivi na področju avtizma

16.04. 2024.

Na Alma Mater smo uspešno zaključili projekt »Podpora strokovnim delavcem v izobraževanju in zaposlovanju na področju avtizma VIS A VIS«, ki naslavlja več izzivov na področju avtizma v Sloveniji in v katerem Alma Mater Europaea – ECM sodeluje kot partner.

Preberi več

Daniel Siter v prestižnem Muzeju zmage v Moskvi

12.04. 2024.

Raziskovalec na Univerzi Alma Mater Europaea – ISH Daniel Siter je avtor nove razstave »Stalag XVIII D: 5000 korakov v nesmrtnost«. Otvoritev je potekala 10. aprila 2024 v Muzeju zmage v Moskvi.

Preberi več

Diplomantke in diplomanti, veselimo se z vami!

11.04. 2024.

Podelitev diplom je gotovo najbolj svečan in slavnostni dogodek za diplomantke in diplomante, ki so z veliko truda, napora, potrpljenja, ljubezni in entuziazma dokončali študij.

Preberi več