Izberite program

Študij zaposljivih poklicev na Alma Mater Europaea - ECM

Fizioterapevti nepogrešljivi tudi pri gastroenteroloških bolnikih

Tadeja Šket je diplomantka fizioterpije na Alma Mater, ki je zaključno delo pod mentorstvom prof. dr. Sebastjana Kristoviča posvetila raziskavi na področju vpliva fizioterepevtske obravnave na psihofizično počutje gastroenterološkega bolnika.

Preberi več

Alma Mater ob vstopu v praznični december

Ob vstopu v praznični december je Alma Mater Europaea - ECM pripravila slavnostno akademijo in predbožično druženje. S tem so se za zaupanje zahvalili študentom, učiteljem, prijateljem in partnerskim ustanovam ter tudi raziskovalcem, ki z izvirnimi znanstvenimi dosežki ali z novimi metodami v izobraževanju bogatijo prostor ter tako prispevajo k socialnem in kulturnem blagostanju.

Preberi več

Alma Mater za strpnost in mir v Evropi

Predsednik Alma Mater Europaea – ECM prof. dr. Ludvik Toplak se je udeležil Mednarodne konference »Strpnost in demokracija za mir v Evropi«, ki so jo skupaj pripravili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, Slovenska akademija znanosti in umetnosti ter Evropska akademija znanosti in umetnosti iz Salzburga.

Preberi več

Devetošolce opozorili na prednosti in pasti digitalizacije

Družba se z digitalizacijo srečuje na vsakem koraku. Splošno izraz predstavlja selitev fizičnega sveta v digitalno vesolje in prinaša veliko prednosti ter tudi slabosti, na kar je potrebno opozarjati predvsem mlade. O prednostih in pasteh digitalizacije smo govorili z devetošolci mariborske osnovne šole.

Preberi več

Medgeneracijsko učenje in druženje ima pozitivne učinke

Študenti socialne gerontologije na Alma Mater se zavedajo pomena medgeneracijskih druženj in srečanj, ki ima pozitivne učinke za starejšo in mlajšo generacijo. Tokrat so svoja znanja, spretnosti in veščine za motiviranje starejših za kvalitetno in produktivno življenje posredovali v Domu upokojencev na Ptuju. Pridružili so se tudi otroci iz OŠ Ljudski vrt Ptuj.

Preberi več

Zavod Terapija odslej tudi s fizioterapevtsko obravnavo na področju stopal in obraza

V Zavodu Terapija, ki kot fizioterapevtska ambulanta deluje pod okriljem Alma Mater, so predstavili razširjeno dejavnost. Ta zajema fizioterapevtsko obravnavo na področju stopal in obraza.

Preberi več
Poglejte vse novice in dogodke