Med nami

Razpisane subvencije za podiplomski študij

11.07. 2018.

Alma Mater Europaea – ECM z 11. 7. 2018 razpisuje subvencije za PODIPLOMSKI študij za novo študijsko leto 2018/2019.

Preberi več

Druga generacija uspešna

09.07. 2018.

Mednarodni inštitut za psihoterapijo in uporabno psihologijo (Svetovalno-terapevtski center za družine, pare in posameznike) in Alma Mater Europaea sta že drugo leto organizirala sofinancirano izobraževanje iz Svetovalno - terapevtskega dela: nadgradnja znanja in osebna izkušnja pod vodstvom psihoterapevtke Jasmine Kristovič, mag. ZDŠ. Izobraževanje je uspešno zaključilo 70 študentov iz 6 različnih fakultet.

Preberi več

XXIII. mednarodna poletna šola – Europe in the Vortex of Change

06.07. 2018.

Alma Mater Europaea - ECM in njeni raziskovalci so sodelovali na XXIII. mednarodni poletni šoli - Europe in the Vortex of Change, ki jo je med 25. junijem in 5. julijem organiziral raziskovalni inštitut za napredne študije IASK iz Köszega. Poletna šola je obravnavala več pomembnih tem za prihodnji razvoj Evrope in njene družbe. V okvirju programa so tako 30. junija sodelujoči študentje in predavatelji obiskali Maribor in Alma Mater Europaea - ECM. Raziskovalec in vodja mednarodne pisarne na AMEU ECM, dr. Goran Gumze, jim je predaval o prispevku Alma Mater Europaea - ECM k skupnemu inovativnemu gospodarstvu v Evropi. Predavanju je sledilo kosilo in študijski ogled starega mestnega jedra.

Preberi več

Plesalke AP s predstavo sprejete na Borštnikovo srečanje

03.07. 2018.

Predstava Akademije za ples "Plešite, plešite, drugače smo izgubljeni!", v kateri sodelujejo študentke prvega in drugega letnika, je bila sprejeta v program 53. Borštnikovega srečanja, ki bo v Mariboru potekal od 15. – 28. oktobra 2018.

Preberi več

Mednarodno sodelovanje: podpisan sporazum z VBZ

03.07. 2018.

Alma Mater Europaea – ECM (AMEU) in Veleučilište Baltazar Zaprešić (VBZ) sta podpisali sporazum o partnerstvu med institucijama. Omenjeni se bosta povezovali na znanstvenem in izobraževalnem področju.

Preberi več

Ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o nasilju nad starejšimi

21.06. 2018.

Vsako leto 15. junija obeležujemo Mednarodni dan ozaveščanja o nasilju nad starejšimi. Tudi letos so se tiskovne konference udeležili predstavniki družbenih deležnikov, ki so povzeli svoje izkušnje in podali konkretne podatke iz svojega področja delovanja na temo nasilja nad starejšimi oz. sposobnosti prepoznavanja in odzivanja na neprimerno ravnanje s starejšimi. Tudi letos so se tiskovne konference v prostorih Alma Mater Europaea - ECM udeležili predstavniki družbenih deležnikov, ki so povzeli svoje izkušnje in podali konkretne podatke iz svojega področja delovanja na temo nasilja nad starejšimi oz. sposobnosti prepoznavanja in odzivanja na neprimerno ravnanje s starejšimi. Ob tem so povedali:

Preberi več

Karierni center: o zaupanja vrednih managerjih

12.06. 2018.

Alumni klub Alma Mater in Karierni center Alma Mater sta uspešno izpeljal še en dogodek, in sicer z naslovom Kako postati zaupanja vreden manager?.

Preberi več

Bodoči doktorji socialne gerontologije na terenu

24.05. 2018.

Doktorandi programa Socialna gerontologija na Alma Mater Europaea - ECM so se po izpitu pri predmetu Gerontološke in antropološke analize interpretacije, katerega nosilka je prof. dr. Jana Goriup, v Domu sv. Jožef srečali z upokojenima zdravnicama Metko Klevišar in Julko Žagar.

Preberi več

Že šesta podelitev za tuje študente

22.05. 2018.

Na Alma Mater Europaea – ECM na lokaciji Koper je pretekli teden potekala že šesta slavnostna podelitev za tuje študente.

Preberi več

Alumni klub Alma Mater vabi: Interdisciplinarni pristop k aktivnemu in kvalitetnemu staranju

21.05. 2018.

Alumni klub Alma Mater v četrtek, 7. 6 2018, ob 17. uri vabi na predavanje Interdisciplinarni pristop k aktivnemu in kvalitetnem staranju. Vabljeni vsi nekdanji študentje Alma Mater, aktivni študentje, učitelji in prijatelji Alma Mater.

Preberi več