Izberite program

Študij zaposljivih poklicev na Alma Mater Europaea - ECM

Alma Mater gosti vodilne strokovnjake zasebnega visokega šolstva v Evropi

Univerza Alma Mater Europaea v Mariboru gosti vodstvo Evropske zveze zasebnega visokega šolstva (EUPHE), evropske mreže nedržavnih visokošolskih ustanov, ki povezuje neodvisne in inovativne visokošolske ustanove iz vse Evrope, ki si prizadevajo za odličnost v izobraževanju, raziskovanju in družbenem vplivu.

Preberi več

Kulturna dediščina, ključ za premagovanje družbenih izzivov

“Evropejci se moramo zavedati svoje identitete, to je ključ za premagovanje politične nestabilnosti in konfliktov. Naša identiteta temelji na bogati kulturni dediščini, skupnih vrednotah in zgodovinskih izkušnjah, ki nas povezujejo in nam omogočajo, da se soočimo s sodobnimi izzivi.”

Preberi več

Poletna šola: Izkoriščanje nevroznanstvenih odkritij za nevrorehabilitacijo

Vabljeni na poletno šolo v okviru projekta TbrainBoost. Ro k prijave je za študente Univerze Alma Mater Europaea podaljšan do 5. julija. Na voljo je le še 5 prostih mest!

Preberi več

Erasmusova poletna šola: Heritologija

Univerza Alma Mater Europaea (Institutum Studiorum Humanitatis) v sodelovanju z Oddelkom za arheologijo Univerze v Ljubljani, Narodnim muzejem Slovenije, Parkom vojaške zgodovine Pivka in podjetjem Krasen Kras med 8. in 12. julijem 2024 organizira Erasmusovo poletno šolo na temo ‘Heritologija’.

Preberi več

Pomen arhivskega prava v sodobni družbi

Pri Alma Mater Press je izšla publikacija Arhivsko pravo, avtorice prof. dr. Jelke Melik. Arhivsko pravo je ključnega pomena za zaščito in ohranitev dokumentarnega ter arhivskega gradiva, ki ima trajno vrednost.

Preberi več
Poglejte vse novice in dogodke