Novice

Novo vodstvo: Vid Vedlin postal predsednik ŠS Alma Mater

11.01. 2022.

Na konstitutivni seji Študentskega sveta Alma Mater Europaea za leto 2021/22 je bil za predsednika izvoljen Vid Vedlin, za podpredsednico pa Anja Lašič. Tako je na mestu predsednika zamenjal Mateja Mravljaka, ki je odlično opravljal svoje delo.

Preberi več

[KOLUMNA] SREČA – NAJBOLJ PRODAJANA ZNAMKA VSEH ČASOV

04.01. 2022.

Dr. Sebastjan Kristovič v tokratni kolumni za revijo Ognjišče razmišlja o novodobnem dojemanju sreče in večnem pehanju za njo.

Preberi več

Novoletno sporočilo

23.12. 2021.

Drage študentke, dragi študenti, sodelavke in sodelavci ter prijatelji,
leto 2021 se izteka. Bilo je polno presenečenj, dobrih in manj dobrih.
Za Alma Mater Europaea (AMEU – ECM) je dobro to, da leto zaključujemo vsestransko in uspešno. Izpolnili smo načrte izobraževanja in raziskovanja ter presegli strokovno in tehnično usposobljenost za soočenje z novimi presenečenji pandemije. Manj dobro pa je, da se ne moremo srečati osebno, da bi si segli v roke, se objeli in si zaželeli vesele božične praznike in srečno novo leto. Zato vam pišem to celovitejše sporočilo.

Preberi več

Socialna gerontologija: bili smo prvi v Evropi

17.12. 2021.

Zakon o dolgotrajni oskrbi, ki je bil nedavno sprejet v Državnem zboru, je za študente in predavatelje študijskih programov socialne gerontologije zgodovinski dogodek.

Preberi več

Komuniciranje znanosti, novi pristopi in edukacija - projekt HybridLab

16.12. 2021.

Znanstveniki in raziskovalci danes v povezanem svetu bolj kot kadarkoli potrebujejo spretnosti za razvoj ustvarjalnih veščin (kultura, vizualna pismenost, mehke veščine komuniciranja raziskovalnih projektov itd.) ter spretnosti vizualne komunikacije, organizacije in oblikovanja informacij (podatki, vizualizacija podatkov, tehnologije umetne inteligence).

Preberi več

Sebastjan Kristovič v kolumnah za Družino in Ognjišče o prazničnem času

10.12. 2021.

Zakorakali smo v veseli december, za marsikoga čas mrzličnega nakupovanja, pretiranega obdarovanja, obilnih pojedin in prekomernega pitja.

Preberi več

Mednarodni arhivski dan 2021: OD UPORABNIKOV DO VALORIZACIJE IN DIGITALNE TRANSFORMACIJE V ARHIVISTIKI

08.12. 2021.

Mednarodni inštitut arhivskih znanosti Trst – Maribor ter Oddelek za arhivistiko na Alma Mater EUROPAEA je 29. in 30. novembra uspešno izvedel 31. konferenco Mednarodni arhivski dan.

Preberi več

Magistrska študenta fizioterapije izvedla raziskavo o vplivu fizioterapije na rehabilitacijo starejših po prebolelem Covidu-19

07.12. 2021.

Študenta magistrskega študijskega programa Zdravstvene vede, smer Fizioterapija, Kristina Kerbler in Matjaž Lobnik sta izvedla znanstveno raziskovalno delo na temo učinkovitosti fizioterapije pri rehabilitaciji po preboleli bolezni Covid-19. Pod mentorstvom doc. dr. Tineta Kovačiča, predstojnika magistrskega in doktorskega študija fizioterapije in somentorstvom izr. prof. dr. Uroša Marušiča sta proučevala kratkoročne učinke fizioterapije na ravnotežje, koordinacijo, vzdržljivost, mišično moč, kognitivne sposobnosti in dihalno funkcijo ter ostale funkcijske sposobnosti starostnikov, ki bivajo v domovih za starejše občane (DSO).

Preberi več

Izšla je znanstvena monografija: Rogaška Slatina pod kljukastim križem: Zdravilišče med okupacijo 1941–1945

02.12. 2021.

Asist. Daniel Siter, mladi raziskovalec in doktorand na AMEU – ISH, je pri naši fakultetni založbi izdal znanstveno monografijo, ki je rezultat štiriletnega raziskovalnega dela v arhivih, muzejih in drugih institucijah ter terenskih raziskav.

Preberi več

INFO INPEA TOČKA OBVEŠČA - VABILO na brezplačni spletni posvet na temo ZDRAVJE STAREJŠIH ZAPOSLENIH, PRIMERNA KOMUNIKACIJA IN PREPREČEVANJE MOBINGA

25.11. 2021.

V okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)« vas nosilci projekta vabijo na spletni posvet/webinar na temo ZDRAVJE STAREJŠIH ZAPOSLENIH, PRIMERNA KOMUNIKACIJA IN PREPREČEVANJE MOBINGA. Brezplačni strokovni posvet bo potekal preko spletne aplikacije ZOOM, v petek, 3.12.2021, med 9. – 12. uro.

Preberi več