Novice

NOVO

Odlične poklicne priložnosti za naše študente

22.03. 2023.

Trummer kadrovska agencija ponuja odlične poklicne priložnosti za diplomantke in diplomante fizioterapije ter zdravstvene nege. Prevetite aktualna prosta delovna mesta!

Preberi več

Po nova znanja v Lassnitzhöhe

20.03. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM je minuli vikend v sodelovanju s Sanlas Holding iz avstrijskega Gradca pripravila zanimivo strokovno ekskurzijo v njihove zdravstvene ustanove v Lassnitzhöhe.

Preberi več

Dijaki II. gimnazije na konferenci Za človeka gre

16.03. 2023.

Alma Mater je v sodelovanju z II. gimnazijo Maribor izvedla izjemno zanimivo okroglo mizo, kjer so dijakinja in dijaki predstavili svoja srednješolska raziskovanja, ki deloma potekajo tudi v kontekstu Mladi za napredek Maribora. Konferenca Za človeka gre jim je ponudila, da se lahko že v zgodnji fazi svojega bodočega akademskega razvoja priučijo predstavljanja raziskovalnega dela in načina komuniciranja rezultatov raziskav s širšo javnostjo.

Preberi več

Druga edicija Siterjeve Rogaške Slatine pod kljukastim križem

16.03. 2023.

Zaradi velikega zanimanja, povpraševanja in odmevnosti ter pozitivnih kritik in odzivov javnosti je izšla druga, dopolnjena in razširjena, izdaja znanstvene monografije Rogaška Slatina pod kljukastim križem avtorja Daniela Siterja, asistenta, mladega raziskovalca in doktoranda na Alma Mater Europaea – ISH.

Preberi več

Umetna inteligenca in sodobne tehnologije so del vsakdanjega življenja

15.03. 2023.

Strokovnjaki s področja spletnih tehnologij in uporabne umetne inteligence so razpravo v okviru konference Za človeka gre posvetlili najnovejšim trendom kreativnega in sodelovalnega učenja s sodobnim spletom, naraščajoči uporabi interneta stvari ter novim zahtevam medijske in informacijske pismenosti v sodobni družbi.

Preberi več

Kje je meja sovražnega govora?

15.03. 2023.

Svoboda govora je temeljna pravica demokratične družbe. Posamezniku omogoča, da svobodno oblikuje svoja stališče in s tem svojo identiteto. A tudi ta temeljna pravica ni absolutna. Omeji se lahko zaradi varovanja javne varnosti, preprečevanja neredov ali kaznivih dejanj, ki zajemajo tudi sovražni govor. Slednji predstavlja sovraštvo, nasilje ali nestrpnost zoper določeno skupino ljudi, ki se od ostalih loči po posebnih značilnostih.

Preberi več

Nataša Pirc Musar: Učenje in opolnomočenje z znanjem je naložba v družbo, ki med nami gradi mostove

14.03. 2023.

Konferenca Za človeka: Družbeni in tehnološki razvoj za varnost in dostojanstvo, ki se uvršča v sam svetovni vrh znanstvenih konferenc in predstavlja enega najpomembnejših tovrstnih mednarodnih dogodkov v Evropi, poteka pod pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar, ki je dogodek tudi uradno odprla.

Preberi več

Jeffrey Sachs na Alma Mater

14.03. 2023.

Slavni ekonomist in globalni snovalec trajnostnega razvoja Dr. Jeffrey Sachs je v osrednjem nagovoru na odprtju letošnje konference Za človeka gre na Alma Mater spregovoril o geopolitiki spreminjajočega se sveta.

Preberi več

Stanje izobraževanja o motnjah avtističnega spektra na univerzah

13.03. 2023.

V zadnjih dveh desetletjih je motnja avtističnega spektra ali ASD postala pogostejša diagnoza med otroki po svetu in predstavlja diagnozo, ki presega rasne, etnične in družbenoekonomske razlike.

Preberi več

Za dostojanstvo v arhivistiki so potrebni strokovno usposobljeni strokovnjaki

13.03. 2023.

Družbene in tehnološke spremembe se kažejo tudi na področju arhivistike. Tej tematiki je bil posvečen 8. Mednarodni simpozij arhivistov z naslovom Varnost in dostojanstvo v arhivski teoriji in praksi. Sodelovalo je preko 80 udeležencev iz 12 držav, ki so izpostavili in evidentirali različne pristope ter pozitivne in negativne ocene glede varnosti in dostojanstva v arhivski teoriji in praksi.

Preberi več