Med nami

Socialni gerontologi na F3ŽO

01.10. 2021.

Na jubilejnem 20. Festivalu za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), ki je potekal od 29.septembra do 1. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani, se je s študijskim programom socialne gerontologije in z njim povezanimi projekti predstavljala tudi Alma Mater.

Preberi več

Predstavljamo vrhunske športnike

21.09. 2021.

Na Alma Mater smo ponosni na svoje študente. Še toliko bolj smo veseli, ko v naš Team Alma Mater pridejo vrhunski športniki. Tekom leta vam jih bomo predstavili v kratkih videih.

Preberi več

[INTERVJU] doc. dr. Tine Kovačič o izobraževanju za hipoterapevte

14.09. 2021.

Hipoterapija je že nekaj časa v svetu in tudi pri nas priljubljena terapevtska metoda, ki ima odlične učinke pri ljudeh s težavami centralnega in perifernega živčnega sistema ter pri številnih drugih motnjah. Znanje na tem področju lahko študentje fizioterapije pridobivajo tudi na različnih študijskih smereh.

Preberi več

Svetovna prvakinja v ekipi Alma Mater

06.07. 2021.

Iza Gobar, 29 - letna fizioterapevtka, ki je študij zaključila na Alma Mater, je nedavno postala svetovna prvakinja v tehniki prostega sloga masaže. Svetovno prvenstvo, ki je potekalo na Danskem, ji je prineslo novih izkušenj ter dodaten zagon za nadaljevanje kariere samostojne fizioterapevtke.

Preberi več

Obeležili dan multiple skleroze

27.05. 2021.

Letošnji dan multiple skleroze (MS) smo obeležili v Zavodu Terapija, kjer so študenti tretjih letnikov fizioterapije izvajali fizioterapevtsko obravnavo pri članih Društva bolnikov z MS.

Preberi več

Izvoljeni novi predstavniki Študentskega sveta Alma Mater

08.11. 2020.

V petek, 6. 11. 2020, so potekale volitve v Študentski svet Alma Mater. Študenti so med 19 kandidati izvolili svoje nove predstavnike.

Preberi več

Ponovitev volitev v petek

04.11. 2020.

Zahvaljujemo se vam za veliko udeležbo na volitvah predstavnikov Študentskega sveta Alma Mater, ki so potekale v torek, 3. 11. 2020. Vendar moramo zaradi po vsebini nepravilne glasovnice volitve ponoviti. Le tako bodo volitve legitimne.

Preberi več

Prijave za tutorje so odprte

06.10. 2020.

Za novo študijsko leto 2020/2021 vabimo k sodelovanju tutorje študente. Vsi, ki bi si želeli svoje znanje prenašati na mlajše generacije, sodelovati na dogodkih, ki jih organizirajo študentje, pomagati pri šolskih projektih, vljudno vabljeni, da se prijavite k sodelovanju.

Preberi več

Zakladniki znanja in varuhi spomina

20.08. 2020.

Arhivsko gradivo ni samo arhivsko gradivo države, v kateri se hrani, temveč je svetovna dediščina in mednarodno zaščiteno. »Arhivsko gradivo je bistveni del nacionalnega bogastva, dostop do arhivov, ki to gradivo hranijo, pa je ena od temeljnih človekovih pravic. Oblikovanje, izvajanje in delovanje arhivov mora zagotavljati vsem državljanom dostop do informacij o arhivskem gradivu in iz njega, ko jih potrebujejo. Arhivistika je postala samostojna akademska multidisciplinarna in interdisciplinarna znanost,« poudarja izr. prof. dr. Peter Pavel Klasinc, arhivski svetnik in predstojnik vseh treh študijskih programov arhivistike na visokošolski ustanovi Alma Mater Europea – Evropski center Maribor (AMEU – ECM) .

Preberi več