Dogodki

Otvoritev Katedre za tehnologijo in ekonomiko sistemov – KTES na Alma Mater Europea – ECM

30.06. 2022.

V ponedeljek, 11. julija 2022, bomo ob 14. uri v prostorih Alma Mater Europaea – ECM (Slovenska 17, Maribor) slavnostno otvorili novo Katedro za tehnologijo in ekonomiko sistemov – KTES. Ta med-programska katedra združuje in razvija temeljna znanja s področja tehnologije sistemov in njihovega ekonomskega vrednotenja ter jih uporablja za študij komponent in sestavljenih družbeno-poslovnih sistemov, kakor tudi za njihovo ekonomsko in socialno vrednotenje.

Preberi več

INFORMATIVNI DNEVI ZA PODIPLOMSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME NA ALMA MATER

28.06. 2022.

Pomembno je strokovno rasti in se razvijati, spoznavati se z najnovejšimi trendi razvoja stroke in znanosti, zato vas vabimo, da na Alma Mater Europaea nadaljujete s študijem na podiplomskem študijskem programu.

Preberi več

Strokovna delavnica kariernega razvoja in možnosti zaposlitve z družbo Deloitte

16.06. 2022.

V sredo, 22.6.2022, ob 14.00 bo Karierni center Alma Mater organiziral predstavitev družbe Deloitte, ki izvaja storitve svetovanja za največja slovenska in regionalna podjetja, predvsem na področju bančništva, energetike, prodaje, logistike, itd. Na predstavitvi bodo prisotni svetovalci z oddelka Poslovnega svetovanja.

Preberi več

Katedra za Socialno gerontologijo Alma Mater organizira posvet o razvoju socialne infrastrukture: PRILOŽNOSTI NOVIH DELOVNIH MEST NA PODEŽELJU

09.06. 2022.

Po novem Zakonu o dolgotrajni oskrbi (ZDOsk, Ur. l. RS, št. 196/21), sprejetem 9. decembra 2021, se pojavlja več vprašanj, ki jih morajo rešiti občine.

Preberi več

Predavanje dr. Majde Naji: Zgodbe beguncev

07.06. 2022.

Alma Mater Europaea - ECM bo obiskala doktorica pedagoških ved Majda Naji, ki se ukvarja s področjem vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj ter z globalnim izobraževanjem.

Preberi več

Tutorji vabijo na delavnice

06.06. 2022.

Spoštovani kolegi in kolegice,
tokrat tutorji za vas pripravljamo nov dogodek z naslovom Karierna delavnica – Fizioterapija. Pridružite se nam lahko naslednjo sredo, 08. 06. 2022, ob 18:00, preko tutorske povezave: https://almamater-si.zoom.us/my/tutorstvo

Preberi več

Na srečanju vodilnih evropskih fizioterapevtov tudi doc. dr. Tine Kovačič

27.05. 2022.

Predstojnik doktorskega študija fizioterapija doc. dr. Tine Kovačič, predsednik Združenja fizioterapevtov Slovenije, je ob zaključku tridnevnega srečanja vodilnih fizioterapevtov pri Europe region World Physiotherapy sodeloval pri številnih formalnih in neformalnih diskusijah.

Preberi več

KATEDRA ZA SPLET ALMA MATER EUROPAEA VABI NA POSVET O INFORMACIJSKI VARNOSTI

24.05. 2022.

Vljudno vabljeni na posvet »Digitalna suverenost in informacijska varnost danes in jutri«, ki ga organizira katedra za Splet Alma Mater Europaea – ECM v četrtek, 26. maja 2022, ob 19. uri.

Preberi več

Študentski svet uspešno izpeljal študentsko konferenco

19.05. 2022.

»Študentski svet AMEU – ECM si šteje v čast, da je imel letos priložnost gostiti 14. študentsko konferenco s področja zdravstvenih ved. Zelo smo veseli odziva, saj je bilo predstavljenih 52 prispevkov študentov iz 8 sodelujočih fakultet,« je ob koncu študentske konference zdravstvenih ved, ki jo je letos gostil Študentski svet Alma Mater v Mariboru, dejal Vid Vedlin, predsednik študentskega sveta Alma Mater.

Preberi več

Gala plesni večer Alma Mater Europaea – Akademije za ples

19.05. 2022.

Gala plesni večer AMEU - Akademije za ples, poimenovan po Nietzschejevem imperativu, je predstava ob zaključku študijskega leta, ki jo skupaj pripravijo predavateljice in predavatelji ter študentke Akademije za ples.

Preberi več