Izberite program

Študij zaposljivih poklicev na Alma Mater Europaea - ECM

INFO INPEA TOČKA OBVEŠČA - VABILO na brezplačni spletni posvet na temo ZDRAVJE STAREJŠIH ZAPOSLENIH, PRIMERNA KOMUNIKACIJA IN PREPREČEVANJE MOBINGA

V okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)« vas nosilci projekta vabijo na spletni posvet/webinar na temo ZDRAVJE STAREJŠIH ZAPOSLENIH, PRIMERNA KOMUNIKACIJA IN PREPREČEVANJE MOBINGA. Brezplačni strokovni posvet bo potekal preko spletne aplikacije ZOOM, v petek, 3.12.2021, med 9. – 12. uro.

Preberi več

ARHIVSKI DNEVI 2021

Mednarodni inštitut arhivskih znanosti Trst – Maribor in Oddelek za arhivistiko in dokumentologijo Alma Mater organizirata že 31. konferenco Mednarodni arhivski dan, ki bo potekala 29. in 30. novembra med 10. in 16. uro on-line.

Preberi več

Alma Mater na Virtualnem kariernem sejmu

Alma Mater Europaea – ECM se bo tudi letos udeležila Virtualnega kariernega sejma za srednješolce, ki bo potekal od ponedeljka, 22. novembra, do nedelje, 28. novembra 2021. Sejem poklicev in izobraževanja je tako regionalno kot nacionalno pomemben projekt, na katerem se mladim predstavijo različne izobraževalne in karierne priložnosti na območju slovenskih regij.

Preberi več

IZJAVA ZA MEDIJE V ZVEZI Z RAZPISOM ZA KONCESIJE V VISOKEM ŠOLSTVU 2021

V Sloveniji se že več let soočamo s pomankanjem zdravstvenih delavcev v zdravstvenih in socialnih zavodih. Problem pomankanja kadra je posledica slabega kadrovskega načrtovanja v preteklosti glede na demografske spremembe in premalo razpisanih mest za zdravstvene in socialne programe.

Preberi več

III. KONFERENCA SLOVENSKIH PRAVNIKOV IZ SVETA IN SLOVENIJE

Svetovni slovenski kongres vljudno vabi na III. Konferenco slovenskih pravnikov iz sveta in Slovenije, ki bo potekala 18. in 19. novembra 2021 preko spletne aplikacije Zoom. Alma Mater se dogodku, katerega častni pokrovitelj je Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, pridružuje kot partner.

Preberi več

Gostujoče predavanje: ARGUMENTIRANJE POSLOVNIH ODLOČITEV

V ponedeljek, 6. decembra, ob 17. uri, v okviru študija Management poslovnih sistemov vabimo na predavanje doc. dr. Luke Martina Tomažiča, kjer bo gostujoči predavatelj predstavil uporabnost in prepletenost konceptov retorike, dialektike in logike pri poslovnem odločanju. Obravnaval bo dva uveljavljena modela sprejemanja poslovnih odločitev, in sicer harvardski pristop študije primerov in pristop Londonske šole ekonomike.

Preberi več
Poglejte vse novice in dogodke