Alma Mater Europaea – ECM s svojo sekcijo na svetovni konferenci »IFAC MIM’2022« v Nantesu (Francija)


Na eni največjih svetovnih konferenc, ki poteka od 22. do 24. junija 2022 in ki združuje raziskovalce in praktike, ki se ukvarjajo z industrijskim in proizvodnim inženiringom, upravljanjem dobavne verige in operacij, računalništvom, robotiko in avtomatizacijo, umetno inteligenco, teorijo odločitev in operacijskimi raziskavami, sodeluje AMEU - ECM v okviru vabljene sekcije z naslovom »Izzivi za modeliranje, upravljanje in nadzor v srebrnem gospodarstvu«, ki jo vodi prof. ddr. David Bogataj.

Doktorski študent socialne gerontologije in asistent na AMEU Mihael Nedeljko, 22.6. na tej konferenci predstavlja rezultate študija z naslovom »The use of information and Communication Technologies, Affects, Mental Health and Quality of Life of Older Adults during the COVID-19 Pandemic«.

Novi izzivi za upravljanje in nadzor oskrbovalnih sistemov v dobi industrije 4.0, združujejo raziskovalce in praktike, da bi predstavili in razpravljali o nastajajočih temah v sodobni teoriji pomoči pri odločanju o razvojnih planih, upravljanju in nadzoru sistemov. IFAC MIM'2022 se osredotoča zlasti na najbolj inovativne metode, predlagane v zadnjih nekaj letih, predvsem z uporabo umetne inteligence, ob upoštevanju vloge novih tehnologij in novih znanstvenih področij pri upravljanju in nadzoru proizvodnje in storitev v zahtevnejših sistemih. Prav tako obravnava številne druge sorodne teme, osredotoča se na človeške vire, se pravi na človeka kot izvajalca in uporabnika, optimizacijo sistemov pod posebnimi omejitvami delovne sile in etičnosti rešitev, rešuje interakcije človek-stroj in pristope generativnega oblikovanja.

Več o konferenci TUKAJ.

Galerija