Brati ali ne brati, to je zdaj vprašanje


Igralke in igralci Drame SNG Maribor Vladimir Vlaškalić, Ksenija Mišič, Minca Lorenci, Mirjana Šajinović, Nejc Ropret, Kristijan Ostanek, Mojca Simonič, Blaž Dolenc, Maša Žilavec, Gorazd Žilavec, Liza Marijina, Nataša Matjašec Rošker, Irena Varga, Vojko Belšak in Mateja Pucko so v koprodukciji z Univerzo Alma Mater Europaea ob svetovnem dnevu knjige, 23. aprila, na pesniškem dopoldnevu predstavili izbor pesmi slovenskih pesnic in pesnikov.

»Kot izobraževalna institucija se zavedamo, da imajo knjige pomembno vlogo pri oblikovanju posameznikov, spodbujajo učenje, ustvarjalnost in družbene spremembe. Hkrati pa je ključnega pomena za razumevanje in napredek v družbi tudi povezovanje in sodelovanje. Tokrat smo se povezali na področju kulture umetnosti in v sodelovanju z mariborsko Dramo pripravili navdihujoč pesniški dopoldan. Pritegnili smo veliko mladih, kar pomeni, da je knjiga še vedno priljubljena, kljub porastu digitalnih medijev in tehnologije,« pravi doc. dr. Barbara Toplak Perovič, glavni tajnik Alma Mater.

Knjige ostajajo dragocena in pomembna oblika zabave in učenja za posameznike vseh starosti, vključno z mladimi. V družbi imajo izjemno vrednost, saj služijo kot vir znanja, navdiha in zabave. Zagotavljajo platformo za izmenjavo idej, pogledov in zgodb ter spodbujajo kritično mišljenje, empatijo in kulturno razumevanje. Poleg tega knjige prispevajo k osebni rasti, izobraževanju ter ohranjanju zgodovine in kulture. 

Polna Velika dvorana Alma Mater Europaea je pokazala, da so Mariborčani še kako veseli takšnih kulturnih dogodkov, prav tako pa je temu pričal močan aplavz, ki so ga poželi nastopajoči. 

PODARIMO KNJIGO S SRCEM
V okviru dogodka je potekal tudi knjižni bazar, kjer so obiskovalci podarili ali pa zamenjali knjige in revije, ki so jih že prebrali.

Galerija