Alma Mater vabi na svetovni kongres


Alma Mater Europaea – ECM je soorganizator 7. Svetovnega kongresa Svetovnega združenja za dvojne motnje, ki bo potekal med 28. in 30. aprilom 2023 v Portorožu.

Strokovnjaki Svetovnega združenja za dvojne motje na osnovi epidemioloških raziskav in podatkov pričakujejo porast dvojnih motenj kot so odvisniške oblike vedenja in sočasne druge duševne motnje. »Dvojne motnje so še vedno v veliki meri podcenjene in prezrte. Potrebno je zmanjšati stigmo, povezano z dvojnimi motnjami, povečati ozaveščenost, raven znanja in izobraževanja, spodbujati raziskave in širjenje informacij med strokovno in splošno javnostjo ter formirati več strokovnjakov na področju psihiatrije in duševnega zdravja, ki se bodo ukvarjali z raziskovanjem in zdravljenjem dvojnih motenj,« je prepričana predsednica kongresa doc. dr. Mercedes Lovrečič. 

Dogodek bo potekal v sodelovanju z Evropskim združenjem za zdravljenje odvisnosti od opioidov, Slovenskim združenjem WADD in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. V okviru kongresa se bo odvila tudi Seja znanstvenega odbora WADD in Generalna skupščina WADD. 

Več o dogodku najdete TUKAJ.
Celoten PROGRAM

Vljudno vabljeni!