Alma Mater za strpnost in mir v Evropi


Predsednik Alma Mater Europaea – ECM prof. dr. Ludvik Toplak se je udeležil Mednarodne konference »Strpnost in demokracija za mir v Evropi«, ki so jo skupaj pripravili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, Slovenska akademija znanosti in umetnosti ter Evropska akademija znanosti in umetnosti iz Salzburga.

»Počaščen sem in z veseljem sem se odzval povabilu. Alma Mater Europaea – ECM namreč od leta 2011 deluje pod patronatom Evropske akademije znanosti in umetnosti iz Salzburga, ki združuje preko 2000 znanstvenikov in kar 33 Nobelovih nagrajencev ter velja za najreprezentativnejšo znanstveno - akademsko institucijo v Evropi. Skupaj stremimo k podpiranju nove mednarodne vodstvene elite na področjih izobraževanja, kulture, ekonomije, prava, zdravstva, prehrane in okolja,« pove dr. Toplak in doda, da si Evropska akademija znanosti in umetnosti že več desetletij prizadeva za toleranco in sožitje na osebnem, lokalnem, državnem in mednarodnem nivoju.

Zbrane na dogodku so nagovorili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti akad. dr. Peter Štih in častni predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti EASA akad. dr. Felix Unger. Kot osrednja govornika mednarodne konference pa sta nastopila akad. dr. Jože Krašovec, član SAZU, in predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti akad. dr. Klaus Mainzer.

Predsednika Pahorja z uglednima institucijama povezuje dolgo in izjemno plodovito sodelovanje. Za zasluge pri spodbujanju strpnosti in dialoga v družbi mu je častni predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti EASA akad. dr. Felix Unger podelil posebno priznanje, ki ga akademija podeljuje posameznikom in institucijam, predanim družbi, spodbujanju strpnosti in miroljubnega sobivanja ljudi in kultur ter dialogu.

 

 

 

Galerija