Elektronski viri

Alma Mater omogoča dostop do elektronskih baz Emerald, ProQuest in Scopus. Do elektronskih virov se dostopa z enakim uporabniškim imenom in geslom kot za ostale informacijske storitve na Alma Mater (kot je za VIS). Podrobna navodila za dostop do elektronskih virov so opisana tudi v IKT navodilih, ki so objavljena v VISu pod Gradiva - Druga gradiva.

Emeraldinsight
Obiščete spletno stran https://www.emerald.com/insight in kliknete LOGIN v desnem zgornjem kotu.

ProQuest
Na strani https://search.proquest.com/shibbolethlogin izberete institucijo ECM (spustni seznam). Ta vas poveže na stran za vpis.

SCOPUS
Obiščite povezavo https://www.scopus.com/ in izberete Login in Login via your institution: Other institution.

V prostorih Univerzitetne knjižnice Maribor in Narodne in univerzitetne knjižnice lahko preko Eduroam omrežja (navodila za namestitev svojega certifikata najdete TUKAJ) dostopate do ostalih e-virov (seznam e-virov UKM najdete TUKAJ, seznam e-virov NUK pa TUKAJ).

PEDro
PEDro je bil zasnovan za podporo praksi fizioterapije, ki temelji na dokazih. Omogoča hiter dostop do najboljših raziskav, ki ocenjujejo učinke fizioterapevtskih posegov. Dostop je brezplačen in omogočen vsem študentom ter predavateljem preko naslednje povezave: https://pedro.org.au/