Gala plesni večer Alma Mater Europaea – Akademije za ples


Alma Mater Europaea - Akademija za ples18. junija 2024 ob 21.00 na Kongresnem trgu v okviru Festivala Junij v Ljubljani 2024 pripravlja gala plesni večer z naslovom »Zakaj ne moremo vsega povedati z besedo?«.

Gibanje, pravi Pino Mlakar, se dotika toliko tehnike kot tudi magije, toliko discipline kot intuicije in še več, toliko vsebine kot oblike. Moto, ki mu skozi predano in trdo delo vsako leto znova sledijo študenti in predavatelji AMEU - Akademije za ples. Tudi tokrat v  Gala plesnem večeru ne bo manjkalo plesa in glasbenih gostov, ki bodo navduševali skozi duhovite, muzikalično raznolike in energetsko nabite koreografije, ki so nastajale skozi celotno študijsko leto ter se ob koncu oblikovale v kolaž vzajemne ustvarjalne sile različnih generacij in umetniških področij.

In zakaj ne moremo vsega povedati z besedo?  Ker je beseda po večini nedvoumna, enoznačna, telo pa je prostor paradoksa, dvojnosti in bivanja, zato mora, kot glavna tendenca, zapiše Pino, izvirati iz tipanja: »kako lastno gibno impulzivnost oblikovati v dojemljivo obstojno zanimivost«.

Glasbeni gosti:

Kristijan Korat – klavir

Maša Tiselj – igralka v muzikalu

Gašper Oblak – igralec v muzikalu

Sodelujoči predavatelji:

Lucija Velkavrh, Matevž Česen, Anja Möderndorfer, Jadran Živkovič, Tamara Divjak, Maša Kagao Knez, Petra Gabor, Milan Ujvari, Alexandra Madsen, Stefaniya Georgieva, Igor Kirov, Lucija Romanova, Rosana Hribar.

Študenti Alma Mater Europaea-Akademije za ples:

Tatiana Filipenko, Sofija Kozarić, Neža Kogoj, Anastasia Svirko, Ema Klara Demšar,

Lija Mozetič, Jelena Radoičić, Margarita Šunjić, Paskal Vertačnik-Verbovšek,

Rea Vogrin, Saša Štrukelj, Irina Anatonijevič, Milda Keršulytė, Nena Klinkon, Daša Resnik, Jana Bungurova in Zarja Ferlinc.

 

Koordinatorki programa: Rosana Hribar in Lucija Velkavrh

Svetlobno oblikovanje: Danilo Pečar

Tehnična pomoč Alma Mater Europaea – Akademija za ples: Andraž Zavodnik 

Produkcija: Alma Mater Europaea – Akademija za ples

Dogodek poteka v sklopu festivala Junij v Ljubljani 2024 in s podporo oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana. Vstop je prost!