NOV ŠTUDIJ: Spletne in informacijske tehnologije


NAKVIS je akreditiral nov program 1. bolonjske stopnje na Alma Mater Europaea - ECM, in sicer Spletne in informacijske tehnologije. Program se bo začel izvajati v študijskem letu 2019/2020. Predstavljen pa bo podrobneje na sejmu Informativa v Ljubljani konec januarja ter na informativnih dnevih februarja 2019.

"Novi študijski program prve bolonjske stopnje Spletne in informacijske tehnologije (VS) so načrtovali profesorji iz industrije in podjetništva ter vrhunski mednarodni strokovnjaki in raziskovalci, saj je AMEU-ECM prvenstveno mednarodno usmerjen visokošolski zavod, ki se v Sloveniji ponaša z najvišjo stopnjo zaposljivosti. V študijski program Spletne in informacijske tehnologije so v veliki meri vključena vsa pomembna slovenska IKT podjetja, prav tako pa tudi tuje univerze, kot sta na primer Univerza za tehnologijo v Krakowu in Freie Universität Berlin," je pojasnil doc. dr. Matej Mertik, vodja novega študijskega programa na Alma Mater.  

In po čem se razlikuje študij Spletne in informacijske tehnologije na Alma Mater od drugih primerljivih študijskih programov na drugih univerzah? Kot pravi doc. dr. Mertik je glavna prednost velik poudarek na spletu ter tudi v povezovanju z drugimi humanističnimi programi, ki jih nudi Alma Mater. "Znanja, ki jih bodo študentje pridobili tekom našega študija, jim bodo omogočala, da bodo lahko znanje o spletu aplicirali na družbo. Znali bodo razviti svoje spletne aplikacije, narediti svoje spletne strani. Tekom študija bodo pridobili celovit pogled na razvoj spleta," še dodaja doc. dr. Mertik. Dodatna prednost je tudi ta, da več kot ena tretjina študija predstavlja prakso v najboljših IKT podjetjih v Sloveniji in tujini. 

Več o programu si lahko preberete TUKAJ