Obvestilo


Spoštovani uporabniki storitev in računalniškega omrežja Alma Mater. Raznovrstnost uporabe računalniških omrežij se vsak dan povečuje. V času, ko boste prebrali to elektronsko sporočilo, bo nastalo na tisoče novih uporabnikov Interneta, zapisanih na milijone novih digitalnih vsebin in posredovanih na žalost tudi veliko število zlonamernih elektronskih sporočil.

Zaradi tega smo na Alma Mater oblikovali novo spletno stran (POVEZAVA), na kateri boste našli zadnje informacije o morebitnih neželenih dogodkih v omrežju Alma Mater, varnostnih incidentih in opise priporočljivega ravnanja v teh primerih. Vabljeni, da si shranite naslov te strani med svoje zaznamke v brskalniku.
 
Splošno navodilo za varno rabo Interneta in el. pošte je, da v primeru dvomljivih vsebin, ki niso povezane z osebo, pri kateri lahko preverimo resničnost sporočila, takšnih vsebin ne prebiramo, ne klikamo na povezave in ne dajemo gesel tretjim osebam (v kolikor geslo posredujemo, ga čimprej spremenimo po uradnem postopku skozi VIS (podatki>geslo AD) ali za to prosimo IT support (support@almamater.si). Najboljše je, da takšno el. pošto vržemo v koš, kjer je v skrajni sili še vedno dosegljiva.
 
Za varno uporabo Interneta je zelo pomembna osveščenost nas uporabnikov, saj nas primerno ravnanje za računalnikom obvaruje pred marsikatero nevšečnostjo, povezano z digitalnim svetom. S primerno mero neke zdrave nezaupljivosti, ko se gibljemo v digitalnem svetu, zato ni nič narobe. V primeru dvomov se obrnite na skrbnike omrežij. Na Alma Mater je to naša IT služba, njeni kontakti pa so:

Spletna stran IT obvestil: (POVEZAVA)
E-pošta: support@almamater.si
Telefon: +386 59 335 079

Poučne nasvete o uporabi spleta najdete tudi tukaj:
https://www.varninainternetu.si/
https://safe.si/nasveti

S spoštovanjem,
Vaš IT oddelek Alma Mater