Obvestilo o nevarni elektronski pošti - Damir Hrepevnik - Varnostno opozorilo


Sporočamo vam, da opažamo povečano število primerov el. pošte, ki v svoji vsebini skrivajo povezave do nevarnih vsebin. Pošiljateljev naslov je oblike Damir Hrepevnik (damir.hrepevnik1@almamater.si), vsebuje naslov »varnostno opozorilo« in pa nevarno povezavo »Kliknite na almamater.si«.

Splošno navodilo za varno rabo Interneta in el. pošte je, da v primeru dvomljivih vsebin, ki niso povezane z osebo, pri kateri lahko preverimo resničnost sporočila, takšnih vsebin ne prebiramo, ne klikamo na povezave in dajemo gesel tretjim osebam (v kolikor geslo posredujete, ga prosimo nemudoma spremenite po uradnem postopku skozi VIS (podatki>geslo AD) ali za to prosite IT support (support@almamater.si). Najboljše je, da takšno el. pošto vržemo v koš, kjer je v skrajni sili še vedno dosegljiva. 
 
Informacijska služba je pošiljateljevo domeno že zablokirala, kot preventivo za nadaljnje pošiljanje konkretnega nevarnega sporočila v naše predale, kljub temu pa lahko še kakšno zapoznelo sporočilo pristane v vašem el. predalu. V tem primeru ravnajte, kot je navedeno zgoraj.
 
Vaš IT oddelek Alma Mater