Plesni spektakel Akademije za ples


Alma Mater Europaea – Akademija za ples je sinoči v dvorani Španskih borcev v Ljubljani pripravila pravi plesni spektakel in dokazala, da je ples medij božanske lepote.

Živahen in dimamičen plesni večer se je odvil v prepletu atraktivnih plesnih koreografij, ki so nastale tekom študijskega procesa ter se dokončno oblikovale kot vzajemno delo mentorjev in študentov Akademije za ples.

Navdih za letošnji Gala plesni večer AMEU - Akademije za ples je bil citat umetnika Pabla Picassa, ki pravi 'Vse, kar si lahko predstavljamo', je resnično in nagovarja z neutrudno ustvarjalno silo ter močjo domišljije. 

"To je bilo izjemno umetniško izkustvo. Zelo sem ponosen na naše študente in predavatelje. Čestitke plesalcem za notranjo energijo, ki jih vodi k ustvarjanju ciljev in nagibanju konstantnem razvoju. Prepričan sem, da bodo obvladovali vsa svoja pričakovanja v umetniškem svetu in jim želim uspešen nadaljnji profesionalni razvoj," je misli strnil dekan Alma Mater Europaea Akademije za Ples izr. prof. dr. Svebor Sečak. 

Študentom so se na odru pridružili tudi vrhunski glasbeni in plesni gosti: izvrstna tolkalista Leticia Slapnik Yebuah in Vid Drašler ter izjemna solista ljubljanskega baletnega ansambla Filippo Jorio in Marin Ino.

Alma Mater Europaea Akademija za ples je ob zaključku podelila tudi nekaj posebnih priznanj najboljšim študentkam in mentorjem. Te so prejeli Rea Vogrin, Zarja Ferlinc, Milan Tomašik, Urša Rupnik, Maša Kagao Knez. 

Iskrene čestitke!

Foto: Marko Pigac

Galerija