Pridruži se prvemu univerzitetnemu Rotaract klubu v Sloveniji


Študenti Alma Mater Europaea imate edinstveno priložnost, da se pridružite prvemu univerzitetnemu Rotaract klubu v Sloveniji.

Humanitarno naravnane študentke in študenti bodo pod okriljem tega društva doprinesli k blaginji skupnosti in negovanju prijateljskih odnosov.

Prijave zbiramo TUKAJ. Po oddani prijavi te bomo kontaktirali osebno in ti predali vse potrebne informacije. Prijava je informativne narave in te ne zavezuje k članstvu. 

***

ROTARY INTERNATIONAL povezuje ljudi in si prizadeva za uresničevanje humanitarnih projektov ter spodbujanje dobrega počutja v lokalnih skupnostih in po svetu. 

Največji projekt Rotarya je boj zoper otroško paralizo. Kot ustanovni partner Globalne pobude za izkoreninjenje otroške paralize je od prvega projekta cepljenja otrok na Filipinih leta 1979 zbral več kot 2 milijardi dolarjev in pomagal zmanjšati število primerov otroške paralize za 99,9 odstotka.

Večji Rotary projekti v letu 2023:

- Opremljanje enote za intenzivno nego novorojenčkov v Braziliji (172.500 $) - Umrljivost dojenčkov se je prepolovila.

- Zagotavljanje varne vode za podeželske skupnosti v Peruju (258.195 $) - Več kot 10.000 ljudem zagotovljena pitna voda.

- Dostava pitne vode v javne šole v Libanonu (43.550 $) - 6.743 otrokom omogočen dostop do pitne vode, projekt pa naj bi se razširil po vsej državi.

POSLANSTVO ROTARACTA med mladimi po vsem svetu je promovirati rotarijanski moto ‘služiti drugim’. Osredotočen je na tri področja: mednarodne projekte, storitve lokalne skupnosti in sodelovanje v kampusu. 

Vrednostno vodilo Rotarya je test štirih vprašanj:

1. Ali je prav?

2. Ali je pošteno do vseh vpletenih?

3. Ali bo krepilo prijateljstvo in pripravljenost na nesebično delovanje?

4. Ali bo koristilo vsem udeleženim?