Sodelujemo z Univerzo v Mostarju


Študent spletnih in informacijskih tehnologij na Alma Mater Aleksander Brodschneider in predstojnik teh programov izr. prof. dr. Matej Mertik se te dni mudita na Univerzi v Mostarju.

Aleksander Brodschneider, ki je tudi član študentskega sveta programa Spletnih in informacijskih tehnologij, se udeležuje Erasmus konference Staff mobility week, kjer se povezuje z ostalimi udeleženci posveta univerz iz Bordeuixa, Marburga, Barcelone, Zagreba in ostalih. 

»Gre za mednarodni dogodek, kjer sem se srečal s študetni, profesorji in ostalim osebjem  Erasmus partnerjev, ki sodelujejo z Univerzo v Mostarju pod sloganom Študij je več kot samo opravljanje izpitov,« sporoča študent Brodschneider.

Izr. prof. dr. Matej Mertik, predstojnik programov digitalnih tehnologij na Alma Mater, se je na Univerzi v Mostarju sestal z dekanom profesorjem Tomislavom Volaričem. Podpisala sta sporazum o nadaljnjem vzajemnem strateškem sodelovanju med programi digitalnih tehnologij. 

»S profesorji Fakultete za matematiko in informatiko Univerze v Mostarju sodelujemo v pedagoškem in raziskovalnem procesu na magistrski stopnji Spletnih znanosti in tehnologij pri vsebinah iz kibernetske varnosti in umetne inteligence,« pove dr. Mertik in doda, da je delovni obisk namenjen tudi mreženju na področju raziskovanja z univerzami, ki v okviru mednarodnih dnevov na Univerzi v Mostarju sodelujejo v predstavitvah ter ostalih aktivnostih. 

Izr. prof. dr. Matej Mertik in študent Aleksander Brodschneider sta v okviru konference in srečanja podrobjene predstavila delovanje Alma Mater Europaea – ECM in dobre prakse  njenega študentskega okolja.