Zavod Terapija odslej tudi s fizioterapevtsko obravnavo na področju stopal in obraza


V Zavodu Terapija, ki kot fizioterapevtska ambulanta deluje pod okriljem Alma Mater, so predstavili razširjeno dejavnost. Ta zajema fizioterapevtsko obravnavo na področju stopal in obraza.

Predstavljene so bile metode in tehnike fizioterapevtske obravnave na področju stopal pri diagnozah: Hallux valgus, haglundova peta, obokano in plosko stopalo, trn v peti, vnetja in bolečine na področju ahilove tetive. "Prikazali smo tudi postopek  fizioterapije obraza, ki jo v Zavodu Terapija izvajamo pri diagnozah obrazne pareze po kapi ali drugih neznanih vzrokih, pri atipični obrazni bolečini, ki lahko nastane po zobozdravstvenih posegih. Prav tako lahko z obrazno fizioterapijo preprečujemo šumenje v ušesih, kronična vnetja sinusov in alergije na področju oči,” pove Tatjana Horvat, vodja Zavoda Terapija.

Fizioterapevtska obravnava bo po novem vključevala tudi možnost storitve limfne drenaže po dr. Voddru. »Manualna limfna drenaža je zelo učinkovita ročna fizioterapevtska tehnika za področje obraza, rok, nog, vratu, zatilja, prsnega koša in tudi trebuha, ki vpliva neposredno na limfni sistem. Je uspešna protibolečinska metoda, ki ugodno vpliva na imunski sistem in deluje tudi protistresno,« pojasnjuje študentka Mateja Kozic, ki je hvaležna za možnost nabiranja tovrstnih izkušenj, saj Zavod Terapija diplomantom Alma Mater omogoča izpopolnjevanje in nadgradnjo pridobljenega znanja, kar je ključnega pomena pri njihovem delu. 

Dogodka se je udeležil tudi ortoped in predavatelj na Alma Mater dr. Danijel Ščap, ki bo sodeloval pri obravnavah pacientov. »Diagnoze na področju ortopedije in travmatologije so pogosta obolenja. Težave lahko učinkovito lajšamo s konzervativno terapijo v sklopu fizioterapije, kineziologije ter raznih vaj, udarnih valov in ultrazvočnih terapij,« poudarja dr. Ščap in izpostavi, da je zelo pomembno, da študenti delajo na človeku. »Nekaj so učbeniki, seminarji, predavanja in teorija. Drugo pa je konkretno delo s pacienti, ki je za študente izjemnega pomena,« še zaključi dr. Ščap in zavodu ter študentom in ostalim sodelavcem zaželi uspešno delo. 

Galerija