Novice

Digitalizacija v arhivski znanosti je osrednja tema 16. Mednarodne jesenske arhivske šole

28.11. 2022.

Katedra za Arhivistiko Alma Mater Europaea – ECM je danes otvorila 16. Mednarodno jesensko arhivsko šolo, ki se bo v živo in online odvijala vse do sobote, 3. decembra.

Preberi več

Zavod Terapija bo predstavil fizioterapevtsko obravnavo na področju stopal in obraza

24.11. 2022.

Zavod Terapija, ki deluje v okviru Alma Mater Europaea – ECM vabi na predstavitev razširjene dejavnosti fizioterapevtske ambulante, ki bo 29. novembra 2022 ob 16. uri na Slovenski ulici 17.

Preberi več

Alma Mater v projektu Sarcopenia

23.11. 2022.

Uspešno smo izpeljali še en delovni sestanek projekta Erasmus + (Strategic partnership) SARCOPENIA.

Preberi več

Razpisujemo dve dodatni mesti za Erasmus+ prakso v tujini

21.11. 2022.

Sodelovanje v programu Erasmus+ je dostopno vsakomur. Alma Mater Europaea razpisuje dve dodatni mesti za Erasmus+ prakso v tujini za študente in mlade diplomante iz marginaliziranih in ranljivih skupin.

Preberi več

Vabilo na Mednarodno konferenco o razvoju in upravljanju nepremičnin v Ankari

18.11. 2022.

Doktorske študente Alma Mater Europaea vabimo k udeležbi na 3. mednarodni konferenci o razvoju in upravljanju nepremičnin (ICREDM - International conference on real estate development and management), ki bo potekala v Ankari med 1. in 4. februarjem 2023.

Preberi več

Fizioterapevti brez meja na forumu v Palestini

17.11. 2022.

Naši Fizioterapevti brez meja so se v začetku novembra udeležili Palestinsko-evropskega civilnodružbenega foruma o zagovorništvu za Palestino v Ramallahu.

Preberi več

Socialni gerontologi predstavili primere dobrih praks iz tujine

16.11. 2022.

Katedra za socialno gerontologijo je danes izvedla diseminacijo obiskov skupnosti za starejše po Evropi preko programa Erasmus+ v obliki predstavitve, z naslovom SKUPNOSTI STAREJŠIH V EVROPSKEM PROSTORU: PRIMERI DOBRIH PRAKS.

Preberi več

Dr. Škof predaval na Univerzi v Islandiji v Reykjavíku

15.11. 2022.

Dekan humanistične fakultete Instititum Studiorum Humanitatis prof. dr. Lenart Škof je v začetku novembra gostoval na Univerzi v Islandiji v Reykjavíku, kjer je imel v okviru projekta Eeasmus+ dve predavanji.

Preberi več

Klara Trček – stara nova predsednica tutorjev

15.11. 2022.

V letošnjem študijskem letu 2022/2023 so izbrani novi tutorji. “Izjemno smo zadovoljni, da je letos število tutorjev prvo leto preseglo 50 naših najbolj pridnih študentov vseh smeri. Ti bodo usmerjali in še dodatno motivirali študente,” je poudaril izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič, predsednik akademskega zbora in član komisije za izbor tutorjev.

Preberi več

Fakulteta za humanistični študij z novimi knjižnimi deli predavateljev

09.11. 2022.

Alma Mater Europaea – ISH, Fakulteta za humanistični študij vabi na predstavitev knjižnih del doc. dr. Gašperja Pirca – »Kritična hermenevtika« in doc. dr. Luke Trebežnika – prevod dela »Richard Kearney: Morebitni Bog«.

Preberi več