Novice in dogodki

Evalvatorji podaljšali mednarodno akreditacijo Alma Mater

07.04. 2020.

Alma Mater je prejela podaljšanje mednarodne akreditacije European Council for Business Education (ECBE) za nadaljnja 4 leta za svoje programe na programih managmenta. ECBE je mednarodna akreditacijsko telo s sedežem v Bruslju, ki na podlagi svojih standardov kakovosti doprinaša k razvoju in izboljšanju programov na področju managementa, poslovanja in ekonomije.

Preberi več

Alma Mater press izdala Priročnik za preprečevanje in zdravljenje COVID-19

02.04. 2020.

Najnovejše izkušnje kitajskih znanstvenikov in svetovno znanje v slovenskem jeziku. NAROČI BREZPLAČEN IZVOD

Preberi več

OBVESTILO o študijskem procesu

30.03. 2020.

Drage študentke in študenti,

glede na trenutno situacijo ter navodila Vlade RS vas obveščamo, da študijski proces poteka po smernicah, kot ste bili obveščeni. Tako bo do nadaljnjega. Pripravljamo pa nova navodila, ki jih boste v tem tednu dobili na svoje e-mail naslove. O vseh spremembah boste obveščeni tudi na FB in na spletni strani.
Ostanite zdravi ter pridno študirajte!

Izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič, koordinator študijskega procesa

Preberi več

SPOROČILO PREDSEDNIKA ALMA MATER EUROPAEA ob epidemiji corona virusa COVID-19

27.03. 2020.

Drage študentke in študenti, cenjeni sodelavci!
Vemo, da je epidemija korona virusa COVID-19 dobila svetovno razsežnost pandemije brez primere v novejši zgodovini. Mi na Alma Mater Europaea se vključujemo po vesti in znanju, tako da smo prvi zaprli šole in uvedli nemoteno izobraževanje na daljavo. Tisti učitelji, ki so zaposleni v zdravstvenih in socialnih domovih, rešujejo zadeve tam, mnogi študenti pa delajo prostovoljno pod vodstvom RK ali CZ. Doslej smo dali skoraj 1000 zdravstvenih delavcev in gerontologov, ki so vsi zaposleni in se danes posvečajo premagovanju epidemije, da rešujejo zdravje in varnost pomoči najbolj potrebnim.

Preberi več

štipendiranje FTH 2020/21

21.03. 2020.

Dragi kandidati za študij in aktualni študentje na programu fizioterapije AMEU ECM.
Tudi letos je AMEU ECM zagotovila štipendije v višini 2/3 šolnine za prihajajoče in obstoječe študente fizioterapije na AMEU ECM. Štipendije podeljujejo Avstrijske institucije – večinoma iz dežel Štajerske in Koroške – razpis pa bo zaradi krize s Korona virusom, objavljen v prvem tednu aprila. Pričakujemo 15 štipendij za nove študente in še dodatno 10 do 15 novih štipendij za obstoječe.
Lepo vas pozdravljamo in želimo, da ostanete zdravi.

Preberi več

Brezplačni LinkedIn Learning tečaji za učitelje in predavatelje za izvajanje izobraževanja na daljavo

19.03. 2020.

LinkedIn Learning je tudi učiteljem in predavateljem iz Slovenije omogočil brezplačni dostop do spletnih tečajev za izvajanje izobraževanja na daljavo.

Preberi več

Brezplačni LinkedIn Learning tečaji za študente in zaposlene za delo in študij od doma

19.03. 2020.

LinkedIn Learning je tudi študentom in zaposlenim iz Slovenije omogočil brezplačni dostop do spletnih tečajev namenjenih delu in študiju od doma.

Preberi več

Lahko v koronakrizi najdemo še kaj drugega kot strah in grozo?

18.03. 2020.

Koronakriza ne predstavlja samo preizkušnje za naše fizično zdravje, ampak tudi za naše duševno zdravje in odnose, poudarja strokovnjak s področja vzgoje Sebastjan Kristovič, ki meni, da je omenjena kriza, ki zahteva, da smo iz preventivnih razlogov doma, v samoizolaciji, s svojo družino, če jo imamo, priložnost, da svojemu življenju vdihnemo drugo, bolj smiselno vsebino. "Morda je to odločilno obdobje," meni sogovornik.

Preberi več

[HUMANITARNA AKCIJA] STOPIMO SKUPAJ #kernamjemar

18.03. 2020.

Spoštovani študenti vseh študijskih smeri na Alma Mater,
ob današnjih kriznih razmerah, ob pojavu Korona virusa (COVID-19) in glede na poziv predstavnikov vlade RS, da naj se ZDRAVI mladi čim bolj prostovoljno aktiviramo pri pomoči, dajem kot predstavnica študentov Socialne gerontontologije, Veronika Gorišek, skupaj s študenti AMEU-podpisniki (Nina Homer, Luka Pehnec, Klara Hlade), pobudo za vključitev k prostovoljni pomoči, organizirani s strani Civilne zaščite RS.

Preberi več

Kako »ostati doma«, živeti in ne samo preživeti?

18.03. 2020.

Kako preživljate dneve doma❓ Čakate “da mine” ali so tudi dnevi doma polni življenja❓ Kot pravi asist. Jasmina Kristovič, navodila kako »ostati doma«, živeti in ne samo preživeti, temeljijo na Franklovi teoriji treh vrednostnih kategorij, ki so smerokaz za kakovostno življenje. Pomembno je, da je vsak dan sestavljen iz:
🌟 𝐮𝐬𝐭𝐯𝐚𝐫𝐣𝐚𝐥𝐧𝐢𝐡 𝐯𝐫𝐞𝐝𝐧𝐨𝐭 (to, kar delamo – ustvarjamo): 💻 delo, študij, pisanje ✍, seminarske naloge, …
🌟 𝐝𝐨ž𝐢𝐯𝐥𝐣𝐚𝐣𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐯𝐫𝐞𝐝𝐧𝐨𝐭 (npr. poslušanje glasbe 🎼, ki nas motivira in razvedri ali 📚 dobra knjiga ipd.)
🌟𝐯𝐫𝐞𝐝𝐧𝐨𝐭 𝐬𝐭𝐚𝐥𝐢šč𝐚 (pozitivna naravnanost na trenutno situacijo) npr. želim se družiti s prijatelji, ampak se ne bom, ker s tem ogrožam sebe in druge).

Preberi več