Novice

Socialni gerontologi vključeni tudi v kulturni in ustvarjalni sektor

13.04. 2023.

Katedra za socialno gerontologijo se je odzvala na povabilo in vključitev v digitalizacijsko opismenjevanje starejših in ustanovitev lutkovne skupine.

Preberi več

Umetna inteligenca v arhivih

13.04. 2023.

Alma Mater je tudi letos pokrovitelj konference ZAUH. Dogodka se s predavanjem o možnostih uporabe umetne inteligence v arhivih udeležuje prof. dr. Miroslav Novak.

Preberi več

Omejitev vpisa na zdravstveni negi

12.04. 2023.

Za študijska programa Zdravstvena nega in Socialna gerontologija se je že zaključil prvi prijavni rok. Omejitev bo za študij zdravstvene nege na Alma Mater Europaea – ECM tako v Mariboru kot v Murski Soboti.  

Preberi več

Vesele velikonočne praznike

07.04. 2023.

Želimo vam blagoslovljene velikonočne praznike! Uživajte v prazničnem ustvarjanju in druženju.

Preberi več

Alma Mater aktivna v raziskovalnih mrežah COST

31.03. 2023.

Na Univerzi Alexandru Ioan Cuza din Iași v Romuniji se je na delovnem srečanju sestala skupina v okviru Aakcije CA21107: Work Inequalities in Latter Life redefined by Digitalisation (DIGI-net).

Preberi več

Alma Mater z edinstvenim konceptom gerontoloških raziskav

27.03. 2023.

Alma Mater Europaea - ECM s pobratenjem z organizacijo Pasykaf iz Cipra, v okviru Horizonovega Gatekeeper projekta za razvoj pametnih bivalnih okolij, vzpostavlja edinstven inovacijski koncept za izvajanje gerontoloških raziskav v treh povsem različnih okoljih oskrbe starejših odraslih.

Preberi več

Kardinal Puljić o pomenu vere za mir in razvoj srednje Evrope

27.03. 2023.

V okviru minule konference Za človeka je nastopil tudi Vinko Puljić, bosansko-hercegovski duhovnik, škof in kardinal, ki je bil leta 1990 imenovan za vicerektorja Vrhbosanskega katoliškega semenišča v Sarajevu, štiri leta kasneje pa ga Papež Janez Pavel II. imenoval za kardinala.

Preberi več

Odlične poklicne priložnosti za naše študente

22.03. 2023.

Trummer kadrovska agencija ponuja odlične poklicne priložnosti za diplomantke in diplomante fizioterapije ter zdravstvene nege. Prevetite aktualna prosta delovna mesta!

Preberi več

Po nova znanja v Lassnitzhöhe

20.03. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM je minuli vikend v sodelovanju s Sanlas Holding iz avstrijskega Gradca pripravila zanimivo strokovno ekskurzijo v njihove zdravstvene ustanove v Lassnitzhöhe.

Preberi več

Dijaki II. gimnazije na konferenci Za človeka gre

16.03. 2023.

Alma Mater je v sodelovanju z II. gimnazijo Maribor izvedla izjemno zanimivo okroglo mizo, kjer so dijakinja in dijaki predstavili svoja srednješolska raziskovanja, ki deloma potekajo tudi v kontekstu Mladi za napredek Maribora. Konferenca Za človeka gre jim je ponudila, da se lahko že v zgodnji fazi svojega bodočega akademskega razvoja priučijo predstavljanja raziskovalnega dela in načina komuniciranja rezultatov raziskav s širšo javnostjo.

Preberi več