Novice in dogodki

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - Helena Valerija Krieger

04.01. 2023.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Helene Valerije Krieger na programu tretje bolonjske stopnje HUMANISTIČNE ZNANOSTI, z naslovom MED NARACIJO IN ABSTRAKCIJO V KOREOGRAFSKEM OPUSU EDWARDA CLUGA

Preberi več

Prispevki doktorskih študentov socialne gerontologije objavljeni v IFAC

03.01. 2023.

Doktorski študenti socialne gerontologije na Alma Mater so v okviru projekta Hierarhična zasnova in financiranje socialne infrastrukture pametnih srebrnih vasi pripravili prispevke, ki so bili 20. decembra objavljeni v IFAC-PapersOnLine, ki je indeksirana v WoS in Scopusu.

Preberi več

Revija Atlanti+ sprejeta v Scopus

03.01. 2023.

V minulih dneh je izšla nova številka Mednarodne znanstvene revije za sodobno arhivsko teorijo in prakso Atlanti+, ki je bila sprejeta v Scopus. Revija Atlanti+ je namenjena vpisu v Web of Science. Vsebuje najkvalitetnejše prispevke z dogodkov, ki so jih v zadnjem letu organizirali na področju arhivistike.

Preberi več

On-line informativni dnevi

03.01. 2023.

Si želite študirati na Alma Mater, kjer imamo najvišjo stopnjo zaposlenosti diplomantov v Sloveniji? Želite, da vam znanje predajajo vrhunski akademski strokovnjaki iz Slovenije in tujine?

Preberi več

Študentski svet Alma Mater ima nove člane

29.12. 2022.

Na Alma Mater smo skladno s Pravilnikom o načinu volitev Študentskega sveta v decembru 2022 izpeljali volitve v Študentski svet Alma Mater Europaea – ECM. Pravočasno je kandidaturo oddalo 25 kandidatov.

Preberi več

S telesno aktivnostjo nad kronične bolezni

29.12. 2022.

Študentka zdravstvene nege na Alma Mater Dragana Toroman se je v zaključni nalogi ukvarjala s pomembnostjo ukvarjanja s telesno dejavnostjo za zdravje človeka.

Preberi več

Kaj vpliva na kakovost življenja starejših?

29.12. 2022.

Na položaj starejših v družbi vplivajo socialni, ekonomski in kulturni dejavniki. Namen raziskave doktorske naloge Damirja Poljaka je bil ugotoviti katere so družbeno-kulturne sestavine življenja starejših in kako vplivajo na kakovost življenja starejših.

Preberi več

Decembrski plesni spektakel Alma Mater Akademije za ples

28.12. 2022.

Študentke in študenti AMEU – Akademije za ples so minuli konec tedna pripravili pravi plesni spektakel. Decembrski Showcase v Gledališki dvorani Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana je ponudil vpogled v delo in ustvarjalnost študentk in študentov ter njihovih mentorjev.

Preberi več

Prehranska ogroženost starejših odraslih

28.12. 2022.

Pomemben dejavnik kakovosti bivanja in dolgoživosti v starejšem življenjskem obdobju je tudi ustrezna prehrana. Doktorantka Monika Brglez je z doktorsko nalogo podala stanje prehranjenosti in prehranjevalne navade starejših oseb nad 75 let.

Preberi več

Prenos vrednot skozi medgeneracijski turizem

27.12. 2022.

Doktorantka socialne gerontologije na Alma Mater Mihaela Kežman se je ukvarjala z vlogo medgeneracijskega turizma v prenosu vrednot med generacijami v slovenski družbi. Proučevanje medgeneracijskega udejstvovanja starih staršev in njihovih vnukov pa predstavlja precej nov, a hkrati slabo raziskan fenomen prenosa vrednot.

Preberi več