Novice in dogodki

Medgeneracijsko druženje je pogoj za kakovostno staranje

15.12. 2022.

Naši študenti socialne gerontologije so zelo aktivni. Nova prijateljstva so tokrat stkali v Centru za starejše občane Ormož, kjer je druženje varovancev doma in otrok iz Osnovne šole Ormož minilo v duhu družabnih iger.

Preberi več

Raziskovalna delavnica o umetni inteligenci

15.12. 2022.

Umetna inteligenca in znanost sta bili osrednji temi raziskovalne delavnice Alma Mater za dijake Srednje šole Domžale, katere osnovni namen je bil naučiti mlade, kako se lotiti raziskovanja.

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - Mihaela Kežman

15.12. 2022.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Mihaele Kežman na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom VLOGA MEDGENERACIJSKEGA TURIZMA V PRENOSU VREDNOT MED GENERACIJAMI V SLOVENSKI DRUŽBI

Preberi več

Alma Mater sodeluje z Univerzo Britanske Kolumbije

15.12. 2022.

Alma Mater Europae – ECM je izjemno uspešna v mednarodnem povezovanju z izobraževalnimi in raziskovalnimi institucijami. V minulih dneh je pričela sodelovati z Univerzo Britanske Kolumbije, in sicer v interdisciplinarnem projektu Inter PARES Trust Al, katerega namen je oblikovati, razviti in izkoristiti umetno inteligenco za podporo stalne razpoložljivosti in dostopnosti zaupanja vrednih javnih evidenc.

Preberi več

Novost v seriji monografij MEORL

14.12. 2022.

GEO - gerontološki observatorij je nova podserija serije monografij MEORL, ki obravnavajo geografsko-gerontološke probleme in izzive sodobnega sveta.

Preberi več

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - Miroslav Milovanović

13.12. 2022.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Miroslava Milovanovića na programu tretje bolonjske stopnje ARHIVSKE ZNANOSTI, z naslovom Model urejanja in popisovanja nestrukturiranih besedil z uporabo strojnega učenja

Preberi več

Socialni gerontologi Alma Mater povezujejo in združujejo

12.12. 2022.

Medgeneracijsko sodelovanje in sožitje je izjemnega pomena in ima pozitivne učinke za starejšo in mlajšo generacijo. V teh prazničnih decembrskih dneh pa še toliko bolj, česar se študenti socialne gerontologije na Alma Mater dobro zavedajo. Pripravili so medgeneracijsko druženje v Domu Danice Vogrinec Maribor, kamor so povabili tudi drugošolce OŠ Toneta Čufarja.

Preberi več

Kaj imata skupnega študij zdravstvene nege in prostovoljno gasilstvo?

12.12. 2022.

Diplomant študijskega programa Zdravstvena nega na Alma Mater je v zaključnem delu raziskoval znanje prve pomoči pri prostovoljnih gasilcih Gasilske zveze Lenart. Poudarja, da so se naloge prostovoljnih gasilcev v zadnjih letih zelo spremenile.

Preberi več

Mednarodna filozofska konferenca o perspektivah skupnosti

09.12. 2022.

Alma Mater Europaea Institutum Studiorum Humanitatis v sodelovanju s Slovenskim filozofskim društvom, Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper in ob podpori Mariborske knjižnice, Kulturne četrti Minoriti in Cankarjevega doma med 15. in 17. decembrom 2022 pripravlja 2. mednarodno konferenco SFD z naslovom Perspektive skupnosti: o dejstvih in vrednotah.

Preberi več

Prijavi svoje zaključno delo na natečaj

08.12. 2022.

Ste s svojo zaključno nalogo pomembno ali izvirno prispevali k poznavanju slovenske skupnosti v Italiji, njene družbene strukture, vloge v naselitvenem in družbenem prostoru, njenih razvojnih procesov na družbenem, kulturnem, političnem, gospodarskem, pravnem in izobraževalnem področju, medetničnih odnosov, identitetnih in jezikovnih praks ter komunikacije?

Preberi več