Novice in dogodki

Informativni dan Erasmus+ mobilnosti na Alma Mater

24.01. 2023.

Študenti vseh študijskih smeri na Alma Mater Europaea – ECM imajo možnost opravljanja dela študijskih obveznosti v tujini.

Preberi več

Socialni gerontologi ključni pri premagovanju osamljenosti starejših

23.01. 2023.

Magistrantka socialne gerontologije Urška Kunčič, ki delo opravlja v Domu za starejše Ljutomer pravi, da je bilo delo socialna gerontologa v času koronavirusa izjemnega pomena. To je prikazala v zaključni nalogi, kjer se je osredotočila na težave starejših v domovih za ostarele v času epidemije koronavirusa.

Preberi več

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - Mihael Nedeljko

23.01. 2023.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Mihaela Nedeljka na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom MODEL USPEŠNEGA STARANJA ZA ZAGOTAVLJANJE ZADOVOLJSTVA Z ŽIVLJENJEM IN SUBJEKTIVNE BLAGINJE LGBTQ+ STAREJŠIH ODRASLIH.

Preberi več

Vpliv umetne inteligence na človeštvo

20.01. 2023.

Na današnjem uvodnem predavanju novega doktorskega študija Uporabna umetna inteligenca smo v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper na Alma Mater gostili znanstvenico prof. dr. Noreen Herzfeld, ugledno profesorico računalništva in teologije na Saint John's University v Minnesoti v ZDA, ki se ukvarja z raziskovanjem umetne inteligence in etike.

Preberi več

Prof. dr. Toplak na svečanosti Hrvaškega diplomatskega kluba

19.01. 2023.

Na povabilo Hrvaškega diplomatskega kluba se je predsednik Alma Mater Europaea - ECM prof. Dr. Ludvik Toplak v Zagrebu udeležil svečanosti ob 31. obletnici mednarodnega priznanja. »Mednarodno priznanje Hrvaške in Slovenije je za mir v srednji Evropi izjemnega pomena,« je v nagovoru poudaril prof. dr. Toplak.

Preberi več

Večni mir v Evropi: Nazaj v prihodnost?

19.01. 2023.

Alma Mater Europaea – ISH Fakulteta za humanistični študij bo na prihajajoči 11. mednarodni znanstveni konferenci Za človeka gre 2023 v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper izvedla okroglo mizo z naslovom Večni mir v Evropi: Nazaj v prihodnost?

Preberi več

Prvo veliko znanstveno delo o električni energiji in pravu v energetiki

19.01. 2023.

Dr. Luka Martin Tomažič, docent za področje prava, je sourednik in avtor knjige, v kateri bodo vrhunski znanstveniki in strokovnjaki objavili prve znanstvene komentarje Zakona o oskrbi z električno energijo.

Preberi več

Se vidimo na Informativi 2023!

19.01. 2023.

Le še nekaj dni nas loči do 14. Sejma izobraževanja in poklicev Informativa, kjer boste lahko izvedeli vse o študiju na Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Izšla je prva številka JHRS

18.01. 2023.

Obveščamo vas, da je na spletu objavljena prva številka prvega zvezka Journal of Health and Rehabilitation Sciences. Skupno je objavljenih 6 prispevkov.

Preberi več

Posodabljanje turističnih kmetij predpostavlja vključenost starejših v socialno okolje

18.01. 2023.

»Študij na Alma Mater je bil zame prvovrstna in inovativna izkušnja,« je ob zaključku zagovora poudaril doktorant socialne gerontologije Jože Zalar, ki je v doktorski disertaciji z naslovom Vpliv starejših odraslih na posodabljanje organizacije turističnih kmetij Slovenije pod mentorstvom prof. dr. Roka Ovsenika identificiral vplive starejših odraslih na organizacijo poslovanja turističnih kmetij.

Preberi več