Novice in dogodki

KATEDRA ZA SOCIALNO GERONTOLOGIJO O PRIMERIH DOBRIH PRAKS V EVROPSKEM PROSTORU

04.11. 2022.

Katedra za socialno gerontologijo je pripravila zanimivo diseminacijo obiskov skupnosti za starejše po Evropi preko programa Erasmus+ v obliki predstavitve, z naslovom SKUPNOSTI STAREJŠIH V EVROPSKEM PROSTORU: PRIMERI DOBRIH PRAKS.

Preberi več

Vzajemno učenje med Slovenijo in Norveško

02.11. 2022.

Alma Mater Europaea - ECM je minuli teden gostovala na norveški univerzi Høyskolen Kristiania. Obisk je predstavljal medinstitucionalno izmenjavo izkušenj in vzajemno učenje med Slovenijo in Norveško ter prenos dobrih praks v slovenski kontekst v obliki razvitih smernic in modela aktivnega učenja v visokem šolstvu.

Preberi več

Doktorski študenti socialne gerentologije na konferenci IFAC - TECIS 2022 v Prištini

31.10. 2022.

Alma Mater redno gostuje na mednarodnih konferencah Združenja International Federation of Automatic Control – IFAC.

Preberi več

Uspešna diplomantka o najpogostejših z delom povezanih zdravstvenih težavah v Evropi

26.10. 2022.

Tanja Kramer je izjemno uspešna in vestna diplomantka fizioterapije na Alma Mater, ki je svoje diplomsko delo posvetila raziskavam z delom povezanih najpogostejših zdravstvenih težavah v Evropi.

Preberi več

Le izobražen baletni pedagog lahko dragoceno znanje ustrezno prenaša na mlajše generacije

24.10. 2022.

Claudia Sovre je diplomantka AMEU Akademije za ples in asistentka koreografa SNG Opera in balet Ljubljana Claudia Sovre. Poudarja, da baletni pedagog pri svojem delu potrebuje znanja priznane baletne metodike, sodobnih pristopov plesne pedagogike, psihologije, varne prakse in mnogih drugih.

Preberi več

Delavnica obravnave pacientov na varen in rehabilitacijski način

21.10. 2022.

V mednarodnem projektu RENE, v katerega je bila kot strateški partner vključena Alma Mater Europaea - ECM, je osrednji pomen predstavljal projekt Obravnava pacientov na varen in rehabilitacijski način (SAPHA) in je pilotiral s številnimi predavatelji in študenti iz različnih evropskih visokošolskih inštitucij.

Preberi več

Novi prostori knjižnice Alma Mater v Ljubljani

20.10. 2022.

Otvorili smo nove prostore založbe in knjižnice Alma Mater Europaea v naših prostorih na Dunajski cesti v Ljubljani.

Preberi več

Vabimo k oddaji prispevkov za svetovni kongres IFAC 2023

20.10. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM, v sodelovanju z Norwegian University of Science and Technology organizira Open Invited Track. Dogodek se bo odvijal v okviru mednarodne konference združenja International Federation of Automatic Control - IFAC o tehnologiji, kulturi in mednarodni stabilnosti, ki bo potekala v Yokohami na Japonskem od 9. do 14. julija 2023.

Preberi več

Simpozij o izboljšanju kakovosti in učinkovitosti izobraževanja in učenja

18.10. 2022.

V sklopu projekta Oblikovanje za povečano kompetentnost skozi aktivno participacijo v visokem šolstvu (DECAP – HE) se je na Alma Mater Europaea – ECM odvil Simpozij za izboljšanje kakovosti in učinkovitosti izobraževanja in učenja.

Preberi več

Alma Mater zagotavlja najvišje standarde kakovosti

18.10. 2022.

Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) je dne 29. septembra 2022 visokošolskemu zavodu Alma Mater Europaea - ECM, podaljšal akreditacijo za obdobje pet let, kar je tudi najdaljše možno podaljšanje, saj izpolnjuje vse standarde kakovosti in uresničuje poslanstvo v slovenskem ter mednarodnem visokošolskem prostoru.

Preberi več