Novice in dogodki

Generalni državni tožilec Drago Šketa na Alma Mater

20.09. 2022.

Drago Šketa, generalni državni tožilec, je obiskal Alma Mater Europaea – ECM, kjer je sta se srečala s prof. dr. Ludvikom Toplakom, predsednikom Alma Mater Europaea – ECM. Izmenjala sta poglede na vprašanja kibernetske varnosti ter razvoja umetne inteligence. Omenjeni področji sta namreč skupni institucijama, ki ju predstavljata. Napovedala sta tudi sodelovanje na letošnji znasntveni konferenci Za človeka gre, ki jo organizira Alma Mater in je že uveljavljena v akademskem mednarodnem prostoru.

Preberi več

Alma Mater postala podpisnica MAGNA CHARTA UNIVERSITATUM 2020

17.09. 2022.

Predsednik Alma Mater Europaea prof. dr. Ludvik Toplak se v Bologni udeležuje slovesnosti ob obletnici Magna Charta Universitatum. V sklopu dogodka, ki združuje voditelje svetovnih univerz, je Alma Mater podpisala deklaracijo Magna Charta, ki deklarira povezanost raziskovalnega in izobraževalnega dela univerz ter poudarja akademsko svobodo in institucionalno ter ekonomsko avtonomijo.

Preberi več

PODELILI SMO DIPLOME DIREKTORSKE ŠOLE ALMA MATER

16.09. 2022.

Zaključili smo s programom za vodenje socialno varstvenega zavoda – direktorsko šolo, namenjeno direktorjem in vodjem služb v socialno varstvenih zavodih.

Preberi več

ALMA MATER NA OBISKU V VASI HOGEWEYK

14.09. 2022.

Visokošolski učitelji in študenti socialne gerontologije na Alma Mater so v sklopu strokovne ekskurzije na Nizozemskem obiskali Hogeweyk – napredno vas za oskrbo starejših z demenco. Sprejela jih je ustanoviteljica koncepta Jannette Spiering.

Preberi več

Prostovoljno pomoč v Indiji nudijo že dva tedna

12.09. 2022.

Lana Ritlop skupaj s še tremi študentkami Alma Mater že dva tedna opravlja prostovoljno delo na področju fizioterapije v bolnišnici Rajagari na jugozahodnem delu Indije.

Preberi več

DELAVNICA O MEDNARODNIH MREŽAH DOKTORSKEGA ŠTUDIJA

08.09. 2022.

Na Alma Mater smo gostili dr. Stojana Sorčana z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Sovenije, ki je vodil delavnico o pripravi predlogov projektov na razpis Obzorje Evropa MSCA mreže doktorskega študija (MSCA Doctoral Networks).

Preberi več

Študenti Alma Mater pomembno prispevajo h krepitvi zdravja

07.09. 2022.

Osrednja tema letošnjega svetovnega dneva fizioterapije, ki ga vsako leto obeležujemo 8. septembra, je osteoartroza. Študenti fizioterapije na Alma Mater so pripravili konkretne rešitve za pomoč pri rehabilitaciji bolnikov s to boleznijo, ki velja za najbolj razširjeno kronično degenerativno bolezen sklepov.

Preberi več

ŠTUDENTKA LANA RITLOP: FIZIOTERAPIJA JE V DRŽAVAH V RAZVOJU KLJUČNEGA POMENA

25.08. 2022.

»Zame je najpomembnejše, da naredimo čim več dobrega drug drugemu,« pravi Prekmurka Lana Ritlop, študentka fizioterapije na Alma Mater Europaea, ki je zasnovala projekt Fizioterapevti brez meja, s katerim nesebično pomaga ljudem v revnih državah. O njenem izjemnem delu so poročali tudi v priznanem nemškem mediju Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Preberi več

Alma Mater na mednarodnem simpoziju o upravljanju z zalogami v Budimpešti

22.08. 2022.

V Budimpešti poteka med 22. in 26. avgustom 21. Mednarodni simpozij o upravljanju z zalogami.

Preberi več

Na Univerzi Oxford prof. dr. Jurij Toplak predstavil knjigo

22.08. 2022.

Prof. dr. Jurij Toplak, eden vodilnih evropskih strokovnjakov na področju volilnega prava, je v družbi soavtorjev v minulem tednu na Univerzi Oxford predstavil Priročnik volilnega prava (Handbook of Election Law). Alma Mater Europaea tako nadaljuje povezovanje s priznanimi univerzami po svetu.

Preberi več