Novice in dogodki

Katedra za Socialno gerontologijo Alma Mater organizira posvet o razvoju socialne infrastrukture: PRILOŽNOSTI NOVIH DELOVNIH MEST NA PODEŽELJU

09.06. 2022.

Po novem Zakonu o dolgotrajni oskrbi (ZDOsk, Ur. l. RS, št. 196/21), sprejetem 9. decembra 2021, se pojavlja več vprašanj, ki jih morajo rešiti občine.

Preberi več

Novi prostori v Kopru

09.06. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM je nedavno še uradno odprla nove prostore v Kopru. Študij fizioterapije, socialne gerontologije in spletnih in informacijskih tehnologij, že poteka na novi lokaciji na Ferrarski 30 v Kopru.

Preberi več

Visokošolski zavod Alma Mater Europaea – Evropski center, Maribor je ponosni imetnik standarda za sistem vodenja kakovosti - ISO 9001:2015

08.06. 2022.

Na Alma Mater Europaea trdno verjamemo, da so uspešne organizacije tiste, ki na podlagi osredotočenosti na odjemalce, voditeljstva, vključevanja različnih deležnikov v sistem vodenja kakovosti, procesnega pristopa, nenehnega izboljševanja in odločanja na podlagi dejstev izpopolnjujejo svoj sistem vodenja kakovosti, ki je temelj tako za pedagoški kot tudi sam delovni proces.

Preberi več

Predavanje dr. Majde Naji: Zgodbe beguncev

07.06. 2022.

Alma Mater Europaea - ECM bo obiskala doktorica pedagoških ved Majda Naji, ki se ukvarja s področjem vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj ter z globalnim izobraževanjem.

Preberi več

Tutorji vabijo na delavnice

06.06. 2022.

Spoštovani kolegi in kolegice,
tokrat tutorji za vas pripravljamo nov dogodek z naslovom Karierna delavnica – Fizioterapija. Pridružite se nam lahko naslednjo sredo, 08. 06. 2022, ob 18:00, preko tutorske povezave: https://almamater-si.zoom.us/my/tutorstvo

Preberi več

Arhivisti praznujejo mednarodni teden arhivov

06.06. 2022.

Po sklepu mednarodnega arhivskega sveta s sedežem v Parizu (del UNESCA), arhivisti po vsem svetu obeležujejo mednarodni teden arhivov med 6. in 10. junijem 2022. Številne aktivnosti bodo v organizaciji Katedre za Arhivistiko potekale tudi na Alma Mater.

Preberi več

Priložnost za mesto mladega raziskovalca

05.06. 2022.

Na karierni center Alma Mater Europaea – ECM so se obrnili iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, kjer ponujajo mesto mlademu raziskovalcu. Možnost za prijavo imajo magistri zdravstvenih ved – smer fizioterapija in doktorski študenti fizioterepije.

Preberi več

Projekt na temo avtizma pridobil financiranje Norveškega finančnega mehanizma

03.06. 2022.

Alma Mater Europaea - Evropski center Maribor je del projekta VIS A VIS, ki je bil izbran na javnem razpisu Norveškega finančnega mehanizm in s tem pridobil dvoletno financiranje v višini 498.289,39 eur.

Preberi več

Nov predmet o ravnanju s pacienti na varen in rehabilitacijski način je rezultat mednarodnega projekta

03.06. 2022.

”Pri projektu RENE smo sodelovali visokošolski učitelji, študenti in strokovnjaki s področja ergonomije s Finske, Slovenije, Litve, Estonije, Portugalske in Španije. Naš namen je bil oblikovati končni produkt – predmet, preko katerega bi bodoči študenti na področju številnih zdravstvenih poklicev pridobili predmetno specifične kompetence, znanje, veščine, orodja ter se spoznali z najboljšimi praksami na področju ergonomije, rokovanja oz. ravnanja s pacienti,” Je ob( zaključku mednarodnega projekta RENE (Renewing Ergonomic Education for Health Care Students in European Higher Education Institutions) pojasnil doc. dr. Tine Kovačič, predstojnik doktorskega študija Fizioterapija in predsednik Združenja fizioterapevtov Slovenije.

Preberi več

In memorial prof. dr. Judith Bachay

01.06. 2022.

Sporočamo, da se je poslovila prof. dr. Judith Bachy, gostujoča profesorica na Alma Mater s področja socialne gerontologije. Judith Bachay je bila izjemna profesorica in raziskovalka, ki je ameriške študente pripeljala v Slovenijo in podiplomske študente Alma Mater večkrat sprejela v Miamiju na Floridi.

Preberi več