Študenti - zgodbe o uspehu

Trening hoje s pomočjo robota

26.10. 2023.

Diplomantka fizioterapije Manca Schmid se je v zaključnem delu pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat posvetila učinkom robotsko podprtega treninga hoje in treninga hoje s pomočjo virtualne resničnosti pri osebah po možganski kapi.

Preberi več

Spopadanje z urinsko inkontinenco

24.10. 2023.

Študentka Maruška Abeln je pod mentorstvom prof. dr. Iztoka Takača uspešno diplomirala na študijskem programu Fizioterapija. V zaključni nalogi se je osredotočila na urinsko inkontinenco.

Preberi več

Fizioterapevtske tehnike pri preobremenitvenih poškodbah

24.10. 2023.

Matic Vesel, vrhunski športnik in košarkar, je na Alma Mater zaključil študij fizioterapije. Poglobil se je v mehkotkivne preobremenitvene poškodbe.

Preberi več

Padci pri starostnikih

24.10. 2023.

Študent fizioterapije na Alma Mater David Kepe je v diplomskem delu predstavil problematiko padcev pri starejših ljudeh, ki predstavljajo enega od najpogostejših vzrokov za omejeno gibljivost in invalidnost pri starejši populaciji.

Preberi več

Okrevanje po operaciji karpalnega kanala

22.10. 2023.

O fizioterapevtskih metodah, ki so najbolj učinkovite pri izboljšanju funkcije roke in zmanjšanju bolečine po operaciji karpalnega kanala je raziskovala študentka fizioterapije na Alma Mater Melanie Pristovnik.

Preberi več

Zdravljenje bolečin v dimljah

20.10. 2023.

Bolečine v dimljah so zaradi patologije na pubični kosti najbolj pogoste pri posameznikih, ki se ukvarjajo s športi, ki vključujejo pospešeno gibanje, spreminjanje smeri gibanja in hitro obračanje telesa.

Preberi več

ISO standard v lekarniški dejavnosti

17.10. 2023.

Polonca Kolmačić je uspešno zaključila študij managementa poslovnih sistemov na Alma Mater. V zaključni nalogi je predstavila pomen presoj sistema vodenja po ISO 9001:2015 za zagotavljanje kakovosti v lekarniški dejavnosti.

Preberi več

Motnje hranjenja so v velikem porastu

16.10. 2023.

Z magistrskim delom pod mentorstvom izr. prof. dddr. Joce Zurc je študij zdravstvenih ved na Alma Mater zaključila Ramajla Olenik. V zaključni nalogi se je posvetila strategijam za preprečevanje motenj hranjenja med otroki in mladostniki.

Preberi več

Poslovna argumentacija

06.10. 2023.

Študentko magistrskega študija managementa poslovnih sistemov Jasno Stanković je zanimalo, kakšen je vpliv izobraževanja iz poslovne argumentacije na sprejemljivost predlogov za izboljšanje poslovnih procesov v podjetju x.

Preberi več

Erasmus+ pozdrav iz Španije

05.10. 2023.

Erasmus+ ni mus, pomaga pa! To potrjuje tudi študent fizioterapije na Alma Mater Robert Korelc, ki dragocene izkušnje iz tujine pridobiva na instituciji EUSES v Španiji.

Preberi več