Študenti - zgodbe o uspehu

Bolečina v križu na prvem mestu mišično-skeletnih obolenj

01.09. 2023.

Na pojavnost bolečine v križu pri medicinskih sestrah, zaposlenih v patronažni službi v Sloveniji, se je v diplomski nalogi pod mentorstvom predavateljice Tatjane Horvat osredotočila študentka fizioterapije na Alma Mater Nuša Trlep.

Preberi več

Olajšajte bolečino v čeljustnem sklepu s fizioterapijo

31.08. 2023.

Diplomant fizoterapije na Alma Mater Primož Udovč je v zaključnem delu pod mentorstvom viš. pred. Žive Arko predstavil ustrezne fizioterapevtske intervencije, ki predstavljajo obliko neinvazivnega zdravljenja in lajšanja simptomov temporomandibularne disfunkcije.

Preberi več

Fizioterapija pri utesnitvenem sindromu karpalnega kanala

30.08. 2023.

Diplomantka fizioterapije Neli Cvetko je ob pregledu strokovne in znanstvene literature o učinkih različnih fizioterapevtskih metod primerjala tudi kombinacije fizioterapevtskih metod z drugimi zdravljenji, kot je opornica, in primerjava z operativnim posegom.

Preberi več

Afrika, še se vrnem

28.08. 2023.

Udeleženka odprave v Gano Klara Križnič je o nepozabni izkušnji zapisala takole:

Preberi več

Na humanitarni odpravi v Palestini

16.08. 2023.

Naši študentki fizioterapije Josefina Prislan Urek in Kaja Lipej v okviru odprave Fizioterapevti brez meja opravljata na 3-tedensko prostovoljno delo v rehabilitacijskem center Abu Raya v Ramali (Palestina). “Humanitarna odprava v Palestino je bila do sedaj najboljša odločitev v najinem življenju,” pravita.

Preberi več

Erasmus izmenjava je moja najboljša življenjska izkušnja

18.07. 2023.

Laro Maher, študentko fizioterapije na Alma Mater, je pot preko Erasmus+ mobilnosti ponesla v Španijo na Visoko šolo za zdravje in šport — Escuela Universitaria de la Salud y el Deporte — Univerze Girona.

Preberi več

Multipla skleroza najpogostejši vzrok za invalidnost mladih

11.07. 2023.

Diplomantka fizioterapije na Alma Mater Nina Jakop je raziskovala, kako pacienti z multiplo sklerozo ocenjujejo učinke fizioterapije in lastno zadovoljstvo s fizioterapevtskimi obravnavami.

Preberi več

Bolečina v kolenskem sklepu?

11.07. 2023.

Sindrom iliotibialnega trakta je drugi najpogostejši vzrok za bolečino v kolenskem sklepu pri tekačih. Diplomantka fizioterapije na Alma Mater Barbara Selinšek je v zaključnem delu predstavila fizioterapevtske tehnike in metode, ki so najbolj pogoste in najbolj učinkovite za zdravljenje.

Preberi več

Erasmus+ izmenjava v Turčiji je bila prelomno potovanje

10.07. 2023.

Lana Ritlop, naša študentka zdravstvenih ved in vodja humanitarnih odprav Fizioterapevti brez meja, je na travmatološkem oddelku univerzitetne klinike Erciyes v Turčiji opravila Erasmus+ prakso. Izpostavlja, da je bila ta izmenjava zanjo nedvomno prelomno potovanje.

Preberi več

Diplomantka Alma Mater najboljša na študentski konferenci

30.06. 2023.

Diplomantka zdravstvenih ved na Alma Mater Tamara Cajnko je prejela priznanje za najboljši prispevek na 15. Študentski konferenci s področja zdravstvenih ved.

Preberi več