Novice in dogodki

NOVO! Direktorska šola

31.03. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM pričenja 21. aprila 2022 s Programom za vodenje socialno varstvenega zavoda - direktorsko šolo, ki je namenjena na novo imenovanim direktorjem in vodjem služb v socialno varstvenih zavodih.

Preberi več

Asist. Daniel Siter predaval na trilateralnem mednarodnem znanstvenem seminarju

25.03. 2022.

Asist. Daniel Siter je s svojim referatom sodeloval kot predavatelj na trilateralnem mednarodnem znanstvenem seminarju ("The Holocaust as a Starting Point"), ki je potekal med 22. in 24. marcem 2022 v Zagrebu.

Preberi več

Dodajmo življenje letom – katedra za Socialno gerontologijo na Radijski delavnici znancev

23.03. 2022.

V ponedeljek, 21. 3. 2022, so se Radijske delavnice znancev na Radiu Maribor udeležili zasl. prof. dr. Jana Goriup – predstojnica katedre za Socialno gerontologijo na Alma Mater Europaea – ECM, doc. dr. Peter Seljak – koordinator praktičnega usposabljanja študentov in visokošolski predavatelj, študentka dodiplomskega študija socialne gerontologije Martina Piskar, študentka magistrskega študija socialne gerontologije Urška Kunčič in doktorska študentka socialne gerontologije Mihaela Kežman. Govorili so o izzivih sodobne socialne gerontologije, o odnosu do staranja in starosti in o prepotrebnem medgeneracijskem dialogu.

Preberi več

Digitalizacijski posvet na GZS tudi z Alma Mater Europaea

19.03. 2022.

Alma Mater je danes na Gospodarski zbornice Slovenije (GZS) skupaj z Združenjem za informatiko in telekomunikacije - ZIT izvedla posvet na temo relevance izobraževanja in raziskovanja digitalnih tehnologij za razvojne potrebe gospodarstva.

Preberi več

Konferenca presegla vsa pričakovanja

18.03. 2022.

»Letošnja jubilejna 10. znanstvena konferenca Za človeka gre je presegla vsa naša pričakovanja. V sedmih dneh smo gostili več kot 250 panelistov, dnevno se nam je pridružilo več kot 2000 udeležencev, ki so spremljali 60 okroglih miz in panelov,« je ob zaključku konference poudarila doc. dr. Barbara Toplak Perovič, glavni tajknik Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Raziskovalci Alma Mater ISH pripravili zanimiv panel

18.03. 2022.

V sklopu 10. znanstvene konference z mednarodno udeležbo pod okriljem Alma Mater Europaea in Evropske akademije znanosti in umetnosti se je odvijal humanistični panel, razdeljen v dva sklopa, posvečen kulturnim formacijam in kulturnemu spominu. Slednje zaobjema programska skupina Raziskave kulturnih formacij (P6-0278), ki jo financira ARRS, program pa se izvaja na AMEU – ISH. S svojimi referati (predstavitvami svojih raziskav v sklopu omenjenega programa) so sodelovali tudi člani programske skupine. Panel je moderiral asist. Daniel Siter, ki je v vlogi panelista predstavljal še svoj prispevek.

Preberi več

Digitalizacija naj v ospredje postavi človeka

16.03. 2022.

Dne 15. marca 2022 so na okrogli mizi na temo Etičnih izzivov digitalne transformacije razpravljali jezuit in profesor na Papeški univerzi Gregoriani dr. Peter Lah, ustavni sodnik in znanstveni svetnik dr. Rok Svetlič ter izredni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Vojko Strahovnik. Dogodek je povezoval docent dr. Luka Martin Tomažič.

Preberi več

V živo iz Ukrajine: kako varovati arhive v času vojne?

15.03. 2022.

»Arhivistom trenutno največjo bojazen predstavljata uničenje unikatnih in nenadomestljivih arhivskih dokumentov ali še huje, potencialno zajetje dokumentov s strani ruskih sil. Rusija namreč že stoletja mačehovsko izvaža ukrajinske kulturne lastnine in zasega arhivske dokumente, ki ji koristijo za operativno uporabo,« je na 7. svetovnem arhivskem simpoziju, ki poteka v sklopu 10. mednarodne znastvene konfernce Za človeka gre na Alma Mater, pojasnila dr. Maryna Paliienko, ki se je v živo javila iz Ukrajine.

Preberi več

Visoki gostje na uvodu konference Za človeka gre

12.03. 2022.

Na uvodnem dnevu konference Za človeka gre, ki se zaključuje v petek, 18. marca, so svoje besede prispevali: Boris Pahor, predsednik Republike Slovenije, Mark Boris Andrijanič, minister za digitalno preobrazbo, prof. dr. Felix Unger, častni predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti in prof. dr. Ivo Šlaus, častni predsednik Svetovne akademije znanosti in umetnosti.

Preberi več

Vabljeni na EURACTIV okroglo mizo o samovozečih avtomobilih

12.03. 2022.

V okviru 10. mednarodne konference Za človeka gre 2022: Etični izzivi digitalne transformacije, ki poteka med 11. in 18. marcem 2022 na Alma Mater Europaea, se bo 14. marca med 14:30 in 15:45 odvila virtualna okrogla miza EURACTIV o izzivih in prihodnosti samovozečih avtomobilov.

Preberi več