Novice in dogodki

ZA ČLOVEKA GRE 2022: NAJVEČJI ZNANSTVENI DOGODEK V SLOVENIJI

11.03. 2022.

Največja vsakoletna mednarodna znanstvena konferenca v Sloveniji »Za človeka gre« v organizaciji Alma Mater Europaea in Evropske akademije znanosti in umetnosti, ki je letos posvečena etičnim izzivom digitalne transformacije, se je danes uspešno začela. Prvo dan dogodka je postregel z eminentnimi imeni akademskega sveta. Na rasizem se moramo odzvati z orogčenjem, je poudarila dekanja Pravne fakultete Univerze v Oxfordu Mindy Chen-Wishart.

Preberi več

10. jubilejna mednarodna znanstvena konferenca - ZA ČLOVEKA GRE 2022: ETIČNI IZZIVI DIGITALNE TRANSFORMACIJE

10.03. 2022.

Vsakoletna največja mednarodna znanstvena konferenca v Sloveniji »Za človeka gre«, letos jubilejna deseta, ki jo organizirata Alma Mater Europaea in Evropska akademija znanosti in umetnosti, napoveduje eminentne govorce in znastvenike.

Preberi več

Pogovor o etičnih, psihosocialnih in duhovnih vidikih epidemije

02.03. 2022.

Društvo za primerjalno religiologijo in Slovenska matica vljudno vabita na pogovor o etičnih, psihosocialnih in duhovnih vidikih epidemije, ki bo potekal danes, 2. marca 2022, ob 18. uri v dvorani Slovenske matice na Kongresnem trgu 8/I v Ljubljani.

Preberi več

Prijave za redni študij Zdravstvene nege in Socialne gerontologije preko Evš SO ODPRTE DO 18. 3. 2022

28.02. 2022.

V kolikor se želite prijaviti na redni ali izredni študij Zdravstvene nege in/ali Socialne gerontologije morate v obrazcu pri oddaji prijave za vpis na portalu eVŠ izbrati »Javni visokošolski zavodi in koncesije«. V sistem treh želja izpolnite prijavo tako za redni, kot izredni študij.

Preberi več

IZJAVA ZA MEDIJE V ZVEZI S PRIDOBITVIJO KONCESIJ V VISOKEM ŠOLSTVU 2022

24.02. 2022.

V Sloveniji se že več let soočamo s pomanjkanjem zdravstvenih delavcev v zdravstvenih in socialnih zavodih. Problem pomanjkanja kadra je posledica slabega kadrovskega načrtovanja v preteklosti glede na demografske spremembe in premalo razpisanih mest za zdravstvene in socialne programe.

Preberi več

Priložnost za štipendijo in delo

18.02. 2022.

Slovenska vojska ponuja štipendije ter kasneje tudi zaposlitev za študente Alma Mater Europaea – ECM. Razpisanih je 80 štipendij. V kolikor je kandidat izbran, prejme najmanj 343 eur na mesec ter kasneje zaposlitev v Slovenski vojski na ustreznem delovnem mestu.

Preberi več

Prijava preko eVŠ bo kmalu možna

16.02. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM je prejela sklep pristojnega ministrstva, da je prejela koncesijo za izvajanje študija Socialne gerontologije in Zdravstvene nege.

Preberi več

Brezplačen študij za socialno gerontologijo in zdravstveno nego

11.02. 2022.

Po 13 letih prizadevanj, da najbolj zaposljivi poklici končno postanejo brezplačni, je Vlada Republike Slovenije dne 10. 2. 2022 podelila koncesijo za izvajanje študijskih programov prve stopnje na področju Zdravstvene nege in Socialne gerontologije.

Preberi več

[INTERVJU] Dr. Sebastjan Kristovič o pasteh permisivne vzgoje

09.02. 2022.

Za portal Aleteia.si je dr. Sebastjan Kristovič spregovoril o tem, kako z dosledno vzgojo opremiti otroka za življenje. Pri delu z otroki kot tudi z mladostniki, študenti in celo s srednjo generacijo opaža, da so postali “mehkužnejši” in neodporni na določene negativne izkušnje ter da se večkrat sesujejo že ob manjših stresnih situacijah. Otroci in mladostniki niso več zmožni na dostojanstven, pokončen način prenesti ter predelati negativne izkušnje. Glavni vzrok je v nekakšni obsedenosti staršev po nenehnem izpolnjevanju otrokovih želja in potreb.

Preberi več