Novice in dogodki

Socialni gerontologi na F3ŽO

01.10. 2021.

Na jubilejnem 20. Festivalu za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), ki je potekal od 29.septembra do 1. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani, se je s študijskim programom socialne gerontologije in z njim povezanimi projekti predstavljala tudi Alma Mater.

Preberi več

Prvi doktor s področja projektnega managementa

01.10. 2021.

»Alma Mater Europaea – ECM (Alma Mater) je 30. septembra 2021 zabeležila pomemben dogodek v razvoju svojega akademskega delovanja - dobila je prvega doktorja znanosti s področja projektnega managementa,« je pojasnil prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater. Novemu doktorju znanosti je čestital tudi prof. dr. Mladen Radujković, predstojnik doktorskega študija Projektni management na Alma Mater.

Preberi več

Predsednik Pahor in profesor Toplak v New Yorku

26.09. 2021.

Prof. dr. Jurij Toplak, ki trenutno kot gostujoči profesor predava na Pravni fakulteti Univerze Fordham v New York-u (Fordham Law School), je nedavno pri svojem predmetu gostil predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Ta se je v New Yorku mudil na 76. Zasedanju Generalne skupščine Organizacije združenih narodov (OZN). Predsednik Pahor je s skupino petdesetih študentov prava razpravljal o pomenu demokracije, volilnem pravu in regulaciji novih tehnologij.

Preberi več

UVODNI DAN ZA BRUCE 2021 / 22

24.09. 2021.

Spoštovani študentke in študenti Alma Mater,

oktobra se za vas začenja novo odgovorno poglavje v življenju, pričenja se študijski proces na študiju na Alma Mater.

Preberi več

Na katedri za fizioterapijo gostili mednarodni obisk s Poljske

22.09. 2021.

Na katedri za fizioterapijo smo na Alma Mater, v okviru Erasmus staff mobility programa, gostili visokošolske učitelje dr. Sylwio Mętel, dr. Paweła Żychowicz in dr. Marto Kądziołka s Krakowske univerze.

Preberi več

Predstavljamo vrhunske športnike

21.09. 2021.

Na Alma Mater smo ponosni na svoje študente. Še toliko bolj smo veseli, ko v naš Team Alma Mater pridejo vrhunski športniki. Tekom leta vam jih bomo predstavili v kratkih videih.

Preberi več

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - RENATA MOŽANIĆ

17.09. 2021.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Renate Možanić na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom Regionalni razvojni model integrirane dolgotrajne oskrbe v skupnosti

Preberi več

Respiratornih fizioterapevtov je premalo

16.09. 2021.

(Vir: Nedeljske novice)

[INTERVJU] doc. dr. Tine Kovačič o izobraževanju za hipoterapevte

14.09. 2021.

Hipoterapija je že nekaj časa v svetu in tudi pri nas priljubljena terapevtska metoda, ki ima odlične učinke pri ljudeh s težavami centralnega in perifernega živčnega sistema ter pri številnih drugih motnjah. Znanje na tem področju lahko študentje fizioterapije pridobivajo tudi na različnih študijskih smereh.

Preberi več