Študenti - zgodbe o uspehu

Fizioterapevti nepogrešljivi tudi pri gastroenteroloških bolnikih

06.12. 2022.

Tadeja Šket je diplomantka fizioterpije na Alma Mater, ki je zaključno delo pod mentorstvom prof. dr. Sebastjana Kristoviča posvetila raziskavi na področju vpliva fizioterepevtske obravnave na psihofizično počutje gastroenterološkega bolnika.

Preberi več

Fizioterapevti pomembno prispevajo h kakovosti življenja bolnikov s fibromialgijo

24.11. 2022.

O fibromialgiji so pisali že pred 150 leti. Označevali so jo kot psihično in psihosomatsko motnjo oziroma posebno obliko depresije. Leta 1992 je Svetovna zdravstvena organizacija fibromialgijo potrdila kot bolezen in jo uvrstila na Mednarodnih klasifikacij bolezni in sorodnih zdravstvenih problemov.

Preberi več

Iščoča Urše Rupnik

21.11. 2022.

Urša Rupnik, naša bivša študentka in sedaj višja predavateljica na Akademiji za ples Alma Mater, je izjemna plesalka in koreografinja, ki ustvarja tudi uspešne avtorske plesne projekte. Njeno umetniško noviteto predstavlja IŠČOČA.

Preberi več

Z razteznimi vajami preprečimo bolečine v vratnem in ledevem predelu

18.11. 2022.

Študentka Janja Rožman je uspešno zaključila dodiplomski študij fizioterapije. V svoji diplomski nalogi je ugotavljala pogostost pojavljanja bolečine pri zaposlenih in kako le-ta vpliva na njihov vsakdan.

Preberi več

Rak ni več sinonim za smrtno obsodbo

15.11. 2022.

Študentka socialne gerontologije Ajda Cvelbar je zaključno magistrsko delo posvetila raziskavi o potrebah odraslih in starejših v obdobju rehabilitacije po raku, pri čemer je izpostavila, da rak ni več sinonim za smrtno obsodbo in da bo družba le s prepoznavanjem raznolikih potreb v različnih življenjskih obdobjih dosegla celovitost obravnave onkoloških bolnikov v vseh fazah izkušnje raka.

Preberi več

2020 DREAMS: Razkrivanje kontinuitete med budno resničnostjo in sanjajočim umom

04.11. 2022.

Doktorantka AMEU ISH – Fakultete za humanistični študij dr. Maja Gutman, ki je v minulem letu prejela Fulbrightovo štipendijo na Univerzi Kalifornije, s prestižno založbo Stanford University Press pripravlja monografijo z naslovom 2020 Dreams: Razkrivanje kontinuitete med budno resničnostjo in sanjajočim umom.

Preberi več

Uspešna diplomantka o najpogostejših z delom povezanih zdravstvenih težavah v Evropi

26.10. 2022.

Tanja Kramer je izjemno uspešna in vestna diplomantka fizioterapije na Alma Mater, ki je svoje diplomsko delo posvetila raziskavam z delom povezanih najpogostejših zdravstvenih težavah v Evropi.

Preberi več

Le izobražen baletni pedagog lahko dragoceno znanje ustrezno prenaša na mlajše generacije

24.10. 2022.

Claudia Sovre je diplomantka AMEU Akademije za ples in asistentka koreografa SNG Opera in balet Ljubljana Claudia Sovre. Poudarja, da baletni pedagog pri svojem delu potrebuje znanja priznane baletne metodike, sodobnih pristopov plesne pedagogike, psihologije, varne prakse in mnogih drugih.

Preberi več