A New Academic Path for EU Project Managers: Narrowing the Gaps to Enable Better Project Design and Management In Europe – EUPM

Trajanje projekta: 1.12.2021 – 30.11.2024

Vodja projekta: dr. Mladen Radujković

Prijavitelj: UNIVERSITA DEGLI STUDI DI ROMA TOR VERGATA (Italija), AMEU-ECM  partner v projektu

Program: ERASMUS+, KA2 Strateška partnerstva

Kratka vsebina projekta:

Pomanjkanje skupnega okvira znanja o upravljanju sredstev EU je doslej preprečilo razvoj standardiziranih, skupnih in priznanih učnih načrtov v visokošolskem sektorju za podporo povečanemu povpraševanju po strokovnjakih v projektih, ki jih financira EU. Na univerzah so področja znanja, povezana z upravljanjem sredstev EU, slabo razpršena in spadajo v različna akademska področja. Metodologije projektiranja so v glavnem povezane s študijem družboslovja, medtem ko je projektno vodenje povezano s študijem inženiringa ali managementa. Malo je tečajev in programov za vodje projektov EU, ki združujejo obe področji znanja kljub večji povezanosti in sinergiji, ki lahko pozitivno vplivajo na sposobnost učinkovitejšega doseganja ciljev projekta. Ta predlog z združevanjem univerz in organizacij z ustreznim strokovnim znanjem o oblikovanju projektov EU in vodenju projektov je namenjen boljši uskladitvi učnih načrtov visokošolskega sektorja s priložnostmi in zahtevami na trgu dela za profil vodje projektov EU.

Glavni cilj je ustvariti skupno akademsko pot na podlagi skupnega učnega načrta, ki združuje načrtovanje projektov in metodologijo upravljanja za boljše upravljanje projektov, ki jih financira EU.

Kontakt: Projekta pisarna AMEU: tel. št.: 059 333 075 ali email: anja.inkret@almamater.si ali petra.bk@almamater.si