Študenti - zgodbe o uspehu

Teniški komolec je lahko resna težava

09.07. 2024.

Bor Moškon je uspešno diplomiral na študijskem programu fizioterapije. Zaključno delo pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat je posvetil teniškemu komolcu.

Preberi več

Fizikalna terapija bolnic z rakom dojk

09.07. 2024.

Monika Steyer se je v diplomskem delu pod mentorstvom prof. dr. Iztoka Tekača posvetila preučevanju vpliva fizikalne terapije in zgodnje enteralne prehrane na zmanjšanje obolevnosti po operacijah raka dojk.

Preberi več

Erasmus izmenjava v Brnu: Trajnostni turizem

05.07. 2024.

Ana Menhard in Sonja Topolovec, študentki 2. letnika socialne gerontologije, sta se udeležili kratke Erasmus izmenjave z naslovom Trajnostni turizem, ki je potekala na univerzi Newton University v Brnu na Češkem.

Preberi več

Praksa v Avstriji mi je odprla nova obzorja

04.07. 2024.

Študent zdravstvene nege na Alma Mater Matija Mesiček je v minulih treh mesecih opravljal prakso v SeneCura Socialzentrum Sant Veit am Vogau v Avstriji.

Preberi več

Vodenje policistov

26.06. 2024.

Višji samostojni policijski inšpektor s PU Maribor Matej Harb je na Alma Mater diplomiral iz managementa poslovnih sistemov.

Preberi več

Glasba pri fizioterapevtskih obravnavah

18.06. 2024.

Študentka fizioterapije Ana Trop je pod vodstvom doc. dr. Mateje Berčan raziskovala uporabnost glasbe pri fizioterapevtski obravnavi oseb s Parkinsonovo boleznijo.

Preberi več

Rehabilitacijski pristop po možganski kapi

18.06. 2024.

“Možganska kap, znana tudi kot cerebrovaskularni insult, je globalno zdravstveno breme, ki predstavlja enega izmed najpogostejših vzrokov smrti in invalidnosti,” pove diplomantka fizioterapije na Alma Mater Anuša Dobrajc.

Preberi več

V Barcelono po novo znanje in nepozabno izkušnjo

10.06. 2024.

Svoje vtise je zapisala študenta fizioterapije na Alma Mater Petra Bošnjak, ki je ta semester na študijski izmenjavi na Visoki šoli za zdravje in šport v Barceloni (EUSES - University School of Health and Sports in Barcelona).

Preberi več

O vzponu Hitlerja v podcastu AIDEA

24.05. 2024.

Raziskovalec na Alma Mater Europaea – ISH Daniel Siter je na povabilo voditelja najbolj priznanega podkasta v Sloveniji AIDEA sodeloval kot gost v pogovoru o zgodovini prve polovice 20. stoletja.

Preberi več

Učinkovita fizioterapija po zlomu koželjnice

23.05. 2024.

Diplomsko delo študentke Nike Kerneža pod mentorstvom viš. pred. Mladena Herca zajema raziskavo zloma distalnega dela koželjnice, ki sodi med najpogostejše zlome zgornje okončine in pogosto zahteva operativno učvrstitev kostnih odlomkov z uporabo različnih ploščic, vijakov ali žic.

Preberi več